Ingyen csengőhangok ezerszámra

Balogh Csaba - 2009. július 19. | 08:00

Michael Jacksontól az EDDÁ-n, Roni Size-on és David Guettán át egészen a magasfrekvenciás iskolai csengőhangig.

Szponzorált hirdetések

A csengőhang-biznisz nagy üzlet, gyakran több ezer forintot is elkérnek a szolgáltatásért. A mobilosok zöme pedig mit sem sejti, hogy hasonlóan jó csengőhangokat ingyen is megszerezhet a neten.


Közösségi csengőhanggyártás szinte bármiből

Csengőhang készítést, megosztást és letöltést is kínál az Audiko, ráadásul mindezt ingyen. A csengőhangok YouTube-jára először feltölthetünk egy zeneszámot vagy éppen belinkelhetünk egy videót a YouTube-ról. Magyarul: bármiből lehet csengőhangunk, ami nekünk megvan vagy legalább fent van a legnagyobb videómegosztón.

Ezután a rendszer az általunk megadott fájlból kinyeri az audiósávot, amelyet némiképp meg is vághatunk: kijelölhetjük a kívánt részletet, sőt még kezdésnél lévő hangerőnövelést (fade in) vagy éppen a végén lévő halkulást (fade out) is rendelhetünk a csengőhanghoz. Ehhez csupán a megfelelő jelölőnégyzetbe kell egy-egy pipát tennünk.

A kész csengőhangot ezután többféle módszerrel is a telefonra juttathatjuk. Ha nem akarunk vagy nem tudunk Bluetooth-kapcsolattal és USB-kábellel bíbelődni, akkor csupán a http://m.audiko.net helyre kell ellátogassunk mobilunk böngészőjével, és beírjuk az egyes hangokhoz tartozó egyedi kódot - ezután a csengőhangot máris menthetjük egyenesen a telefonra.

Ugyanígy járhatunk el, ha a más által feltöltött hangot szeretnénk letölteni. A szinte bármelyik mai mobilra jó .mp3 formátumon kívül iPhone-os és a régebbi típusokhoz szükséges .amr formátumban is letölthetjük a csengéseket.
Érdemes böngészni, hiszen egy-egy előadóhoz rengeteg csengőhang tartozhat, mivel nem minden feltöltő ugyanazt a részletet vágja ki a dalokból. Valakinek az eleje tetszik, más pedig a refrént szeretné viszonthallani telefonján. Egy-egy hang adatlapján lejjebb, a "More ringtones made of this song" felirat alatt találjuk a dalhoz tartozó többi lehetőséget.

A mostanában igen népszerű Michael Jackson hangokat például ki is emelték, egy gyűjteményben láthatjuk és főként hallhatjuk a több ezernyi hangot albumonként leválogatva.

Ultrahangos csengések

Az Ultrasonic Ringtones oldaláról olyan, magasfrekvenciájú hangokat tölthetünk le számítógépünkre, majd mobilunkra (illetve mobilról netezve rögtön a telefonra), melyeket a 20-25 év felettiek többsége már nem érzékel. Így hiába "csörög be" órán a mobil, maximum a többi diák fog zavarodottan nézni, az oktató nem figyel fel a helyzetre. A weboldalon meg is tudjuk hallgatni a csengőhangokat, ami nem árt ahhoz, hogy megbizonyosodjunk róla, mi az, amit mi még hallunk.
A magasfrekvenciás hangok nem csak diákoknak jók, mindenki másnak is ajánlom, aki a többieket nem akarja zavarni, de ő mindenképpen szeretne értesülni arról hangban is, ha hívása van. Kitűnő megoldás orvosi várókban és minden csendes helyen. A hangosabb helyszíneken sem rossz: garantáltan nem fogjuk eltéveszteni, ha a mi mobilunk cseng.

A szúnyogriasztó hatásról szerzett tapasztalatok vegyesek, de az biztos, hogy a legalább 20 kHz-es ultrahang a kutyákat például felettébb idegesíti. A működési elv egyszerű: a hang az állatban lévő feszültséget olyan szintre emeli, amit az nem tud elviselni, így inkább elmenekül.

Tematikus gyűjtemények

Ha magyar csengőhangok gyűjteményét szeretnénk látni, kaphatunk egy adaggal a rock és a pop műfajból is. Ez utóbbit értsük tágan, az mp3 csengések közt ugyanúgy megtaláljuk Sterbinszkyt, mint a Magna Cum Laudét vagy Rúzsa Magdit. Erről az oldalról az egyik kedvencem a Kelj föl, itt a finom tejföl című ébresztő hang, melyben pont arról van szó, mint amit a címből sejtünk - se többről, se kevesebbről. További csemege az Ablak és a Delta főcíme, az MR1 Kossuth Rádió sokat hallott akkordjai, valamint a MÁV-os és a nem kevésbé feledhetetlen, Presser Pici bácsi által írt MALÉV-szignál.
Szűk célcsoportnak szól, de nekik biztosan érdekes az a gyűjtemény, amely első, "Aviation related" című oszlopában kizárólag a repülés világával kapcsolatos hangokat találhatnak. Az oldalon a kapitányi tájékoztatástól kezdve a repülőgépek hangján át a tűzriadó jelzéséig mindent megtalálnak.

Rengeteg Sony Ericsson és kevesebb Nokia telefonhoz találhatunk midi csengőhangokat a Lasyk oldalán, kategóriákba rendezve. Ezek hátránya, hogy az mp3-as csengőhangokhoz képest jóval gagyibban szólnak, előnye viszont, hogy a régebbi modellek tulajdonosai is használni tudják őket. A számítógépre letöltős, majd onnan telefonra USB/Bluetooth kapcsolaton átrakós megoldás mellett itt is találkozhatunk az Audikóhoz hasonló kódos megoldással. A régebbi mobilokban is meglévő sima wapos böngészővel kell a http://wap.lasyk.net címre menjünk, majd megadni a netes felületen kilesett csengőhanghoz tartozó kódot.

Szponzorált hirdetések

Ingyen WiFi kirándulás közben

Újabb közterületi WiFi szolgáltatás indult Budapesten, a II. kerület most a hegyi levegő mellé ad erős hálózatot.

Ingyen WiFi kirándulás közben
Ingyen WiFi kirándulás közben

- cikk vége -

Forrás:
Mobil Portál
Cimkék:
ingyenes
csengőhang
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ingyen csengőhangok ezerszámra" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál