Ingyen csengőhangok ezerszámra

Balogh Csaba - 2009. július 19. | 08:00

Michael Jacksontól az EDDÁ-n, Roni Size-on és David Guettán át egészen a magasfrekvenciás iskolai csengőhangig.

Szponzorált hirdetések

A csengőhang-biznisz nagy üzlet, gyakran több ezer forintot is elkérnek a szolgáltatásért. A mobilosok zöme pedig mit sem sejti, hogy hasonlóan jó csengőhangokat ingyen is megszerezhet a neten.


Közösségi csengőhanggyártás szinte bármiből

Csengőhang készítést, megosztást és letöltést is kínál az Audiko, ráadásul mindezt ingyen. A csengőhangok YouTube-jára először feltölthetünk egy zeneszámot vagy éppen belinkelhetünk egy videót a YouTube-ról. Magyarul: bármiből lehet csengőhangunk, ami nekünk megvan vagy legalább fent van a legnagyobb videómegosztón.

Ezután a rendszer az általunk megadott fájlból kinyeri az audiósávot, amelyet némiképp meg is vághatunk: kijelölhetjük a kívánt részletet, sőt még kezdésnél lévő hangerőnövelést (fade in) vagy éppen a végén lévő halkulást (fade out) is rendelhetünk a csengőhanghoz. Ehhez csupán a megfelelő jelölőnégyzetbe kell egy-egy pipát tennünk.

A kész csengőhangot ezután többféle módszerrel is a telefonra juttathatjuk. Ha nem akarunk vagy nem tudunk Bluetooth-kapcsolattal és USB-kábellel bíbelődni, akkor csupán a http://m.audiko.net helyre kell ellátogassunk mobilunk böngészőjével, és beírjuk az egyes hangokhoz tartozó egyedi kódot - ezután a csengőhangot máris menthetjük egyenesen a telefonra.

Ugyanígy járhatunk el, ha a más által feltöltött hangot szeretnénk letölteni. A szinte bármelyik mai mobilra jó .mp3 formátumon kívül iPhone-os és a régebbi típusokhoz szükséges .amr formátumban is letölthetjük a csengéseket.
Érdemes böngészni, hiszen egy-egy előadóhoz rengeteg csengőhang tartozhat, mivel nem minden feltöltő ugyanazt a részletet vágja ki a dalokból. Valakinek az eleje tetszik, más pedig a refrént szeretné viszonthallani telefonján. Egy-egy hang adatlapján lejjebb, a "More ringtones made of this song" felirat alatt találjuk a dalhoz tartozó többi lehetőséget.

A mostanában igen népszerű Michael Jackson hangokat például ki is emelték, egy gyűjteményben láthatjuk és főként hallhatjuk a több ezernyi hangot albumonként leválogatva.

Ultrahangos csengések

Az Ultrasonic Ringtones oldaláról olyan, magasfrekvenciájú hangokat tölthetünk le számítógépünkre, majd mobilunkra (illetve mobilról netezve rögtön a telefonra), melyeket a 20-25 év felettiek többsége már nem érzékel. Így hiába "csörög be" órán a mobil, maximum a többi diák fog zavarodottan nézni, az oktató nem figyel fel a helyzetre. A weboldalon meg is tudjuk hallgatni a csengőhangokat, ami nem árt ahhoz, hogy megbizonyosodjunk róla, mi az, amit mi még hallunk.
A magasfrekvenciás hangok nem csak diákoknak jók, mindenki másnak is ajánlom, aki a többieket nem akarja zavarni, de ő mindenképpen szeretne értesülni arról hangban is, ha hívása van. Kitűnő megoldás orvosi várókban és minden csendes helyen. A hangosabb helyszíneken sem rossz: garantáltan nem fogjuk eltéveszteni, ha a mi mobilunk cseng.

A szúnyogriasztó hatásról szerzett tapasztalatok vegyesek, de az biztos, hogy a legalább 20 kHz-es ultrahang a kutyákat például felettébb idegesíti. A működési elv egyszerű: a hang az állatban lévő feszültséget olyan szintre emeli, amit az nem tud elviselni, így inkább elmenekül.

Tematikus gyűjtemények

Ha magyar csengőhangok gyűjteményét szeretnénk látni, kaphatunk egy adaggal a rock és a pop műfajból is. Ez utóbbit értsük tágan, az mp3 csengések közt ugyanúgy megtaláljuk Sterbinszkyt, mint a Magna Cum Laudét vagy Rúzsa Magdit. Erről az oldalról az egyik kedvencem a Kelj föl, itt a finom tejföl című ébresztő hang, melyben pont arról van szó, mint amit a címből sejtünk - se többről, se kevesebbről. További csemege az Ablak és a Delta főcíme, az MR1 Kossuth Rádió sokat hallott akkordjai, valamint a MÁV-os és a nem kevésbé feledhetetlen, Presser Pici bácsi által írt MALÉV-szignál.
Szűk célcsoportnak szól, de nekik biztosan érdekes az a gyűjtemény, amely első, "Aviation related" című oszlopában kizárólag a repülés világával kapcsolatos hangokat találhatnak. Az oldalon a kapitányi tájékoztatástól kezdve a repülőgépek hangján át a tűzriadó jelzéséig mindent megtalálnak.

Rengeteg Sony Ericsson és kevesebb Nokia telefonhoz találhatunk midi csengőhangokat a Lasyk oldalán, kategóriákba rendezve. Ezek hátránya, hogy az mp3-as csengőhangokhoz képest jóval gagyibban szólnak, előnye viszont, hogy a régebbi modellek tulajdonosai is használni tudják őket. A számítógépre letöltős, majd onnan telefonra USB/Bluetooth kapcsolaton átrakós megoldás mellett itt is találkozhatunk az Audikóhoz hasonló kódos megoldással. A régebbi mobilokban is meglévő sima wapos böngészővel kell a http://wap.lasyk.net címre menjünk, majd megadni a netes felületen kilesett csengőhanghoz tartozó kódot.

Szponzorált hirdetések

Gyorsabb és jobb az új Windows, de Start menü még nincs benne

A Microsoft néhány nap múlva egy újabb jelentős frissítést tesz elérhetővé aktuális operációs rendszeréhez.

Gyorsabb és jobb az új Windows, de Start menü még nincs benne
Gyorsabb és jobb az új Windows, de Start menü még nincs benne

- cikk vége -

Forrás:
Mobil Portál
Cimkék:
ingyenes
csengőhang
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ingyen csengőhangok ezerszámra" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál