Főzött ROM-ok pro és kontra

Molnár-Soós Sándor István - 2009. július 8. | 18:00

Vitathatatlanul nagy előnye a WinMo készülékeknek, hogy könnyedén cserélhetünk rajtuk ROM-ot, ha a gyári nem tetszik. De vajon merjünk?

Szponzorált hirdetések

Sokat olvashatunk az úgynevezett főzött ROM-okról. Amikor lelkes felhasználók a gyári ROM-okat megbuherálják, a felesleges - esetleg problémás - részeket kiszedik vagy javítják. Így lehet egy készülék jobb, mint a gyári. És sokan ijesztegetnek bennünket azzal, hogy a ROM-csere bizony nem veszélytelen, és könnyen visszavonhatatlan kárt okozhatunk a készüléknek.


 
Nem titkolt szándékom, hogy kisebbfajta eszmecserét indítsak el a ROM-csere előnyeiről és hátrányairól. Mégpedig azért, mert én magam is sokat vaciláltam azon, hogy a T-s ROM-ot le merjem-e cserélni az Omniámon. És milyen rosszul is tettem! Amióta ROM-ot cseréltem ugyanis, mintha kicserélték volna a telefont. Már éppen azon gondolkodtam, hogy eladom, annyira gyűlöltem a szemétségeit. Aztán egy utolsó esélyt még adtam neki, és egy főzött ROM-mal azért még megpróbálkoztam. Azóta imádom az Omniámat és nem nagyon adnám oda cserébe semmiért - hacsak nem egy másik Omniáért, mondjuk egy Omnia Pro-ért, vagy egy Omnia 2-esért -, csak ha muszáj.
Mindenesetre érdekes szavazásra, és annak mégérdekesebb eredményére leltem egy nemzetközi weboldalon, miszerint a WinMo tulajok 69%-a főzött ROM-ot használ, 27%-a elégszik meg csak a gyári ROM-mal és mindössze 4% nem tudja, mi is az a főzött ROM.
De mi magyarok vagyunk. Ezzel nem akarok sugallni semmi többet annál, minthogy egy nálunk megtartott szavazás valószínűleg más eredményt hozna. És mivel az új webmotor tud szavazást is, összedobtam én is egy kis kérdőívet, persze kicsit több lehetőséget adva. Íme, lehet szavazni!

Ön le meri cserélni a ROM-ot a WinMo készülékén?

Naná, azonnal lecserélem!
50%
Attól függ, milyen. Próbálgatom, ha nem tetszik, lecserélem.
50%
Hozzáértő szakemberekkel lecseréltetem.
0%
Hozzá nem nyúlnék, mert félek, hogy elrontom.
0%
Már tettem tönkre így telefont!
0%
Mi az a ROM?
0%
korábbi szavazások

A szavazás egy hétig biztosan tart, de ha nagy az érdeklődés, akár meg is hosszabbíthatjuk. Talán megtudjuk belőle, hogyan is állunk hozzá mi, magyarok a ROM-cseréhez és ROM-buheráláshoz. Hajrá! Addig is, a fórumban megbeszélhetjük, kinek mi szól ellene és mellette. Az esetleges rémtörténeteket is szívesen olvasnám a papírnehezékké változtatott WinMo telefonokról.

Szponzorált hirdetések

Új ROM a keleti HTC Diamondokhoz

A HTC végre kiadta a kelet-európai HTC Diamondokhoz is a ROM frissítését.

Új ROM a keleti HTC Diamondokhoz
Új ROM a keleti HTC Diamondokhoz

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
csere
buhera
ROM
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Főzött ROM-ok pro és kontra" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál