myPhone 6691 - Olcsó, kínai mindentudó telefonbetyár

Hamar Balázs - 2009. július 2. | 08:00

A kínaiak megalkották a mindentudó mobilt. Érintőképernyős, billentyűzetes, két SIM-kártyát kezel, felvesz a rádióból, jobban szól, mint bármelyik zenemobil, és eltorzított hangon kitűnő telefonbetyárkodásra is. Nem drága, sőt két év garancia jár hozzá. Hihetetlen, de igaz.

Szponzorált hirdetések

Egyszerű, elég csúnyácska is, viszont két SIM-kártyát kezel egyszerre és 20 ezer forintért két év garancia is jár mellé. Ezekkel a tapasztalatokkal gazdagodva adtuk vissza a kínai myPhone alapváltozatát, és bevallom őszintén, kicsit sajnáltuk. Lássuk, mit tud a minden hájjal megkent kínai csúcsmodell, a myPhone 6691.


A mandarinokkal (vagy narancs?) színesített dobozban megint ott lapul a magyar nyelvű, bár kicsit szűkszavú használati utasítás, a 3,5 mm-es jack-dugós headset - borzasztóan szól - az USB kábeles töltő és egy 1GB-os microSD kártya. Maga a mobil egy régebbi Sony-Ericssonra hasonlít leginkább, szép nagy 2,4"-os érintőképernyővel, három sorba rendezett gombsorral, és rengeteg fém betéttel.

Sokkal érdekesebb a hátlap, ahol a fém akkufedél fölött egy dolby digitalt megszégyenítő hangszóróegyüttes díszeleg a kamera objektívvel egyetemben. Vicces, mindenesetre meglepően egyben van, a sok fém megteszi a hatását.

Galéria Minőségi darab

Minőségi darab

[+] még több fotó

Azok a hangok
A 6691-es legidegesítőbb része, hogy iszonyatos hangokon pittyeg, csörög, és ráadásul olyan hangosan képes mindezt megtenni, hogy nagyothallóknak is kiváló választás lehet. Mi inkább csak frászt kaptunk tőle. Mindjárt ilyen fogad bennünket a bekapcsolásnál, de mentéségre legyen mondva, hogy a bootolás pillanatok alatt befejeződik, sőt nagy nehezen a hangok is kikapcsolhatóak. A két SIM-kártyát másodpercek alatt felismeri, és máris megjelenik a főképernyő mandarinokkal vagy pingvinekkel.

A képernyő legalján négy odafestett ikont találunk, amelyek gyorsbillentyűk volnának az elgondolás szerint, de gyakorlatilag semmire sem jók. Jó ideig kalibráltuk az érintőképernyőt, de olyan nem volt, hogy mind a négyet tudtuk volna normális és pontos érintéssel használni. Ne essünk kétségbe, a navigáló gombbal ugyanezeket elérhetjük, sőt az irányokat itt mi magunk választhatjuk, merre melyik funkció induljon el. Érdekes, hogy a képernyőn lévő gyorsindító ikonokat nekem nem sikerült állítanom, pedig azok jobban használhatóak.
Galéria Jól boldogul két kártyával is

Jól boldogul két kártyával is

[+] még több fotó

Két SIM egy telefonban
A myPhone minden gond nélkül kezel két SIM-kártyát párhuzamosan bármilyen szolgáltatótól, de akár ki is lőhetünk ezek közül egyet, ha úgy akarjuk. Az egyik kártyán lévő számot nyugodtan hívhatjuk a másik SIM-mel, küldhetünk SMS-t, MMS-t vele, a telefonkönyv kijelzi, melyik szám, melyik kártyához tartozik.  Aki nem szeret két telefonnal lődörögni, annak ez a megoldás majdnem tökéletes. Egy dolog zavart összesen, hogy az egyik SIM-kártya használatánál, a másik nem csörög ki, sőt a hívó fél "átmenetileg nem kapcsolható" üzenettel kénytelen beérni.

Zsaroló, rémisztgető funkció 

A myPhone legviccesebb és legfélelmetesebb funkciója a beépített hangmodulátor. Öt gyárilag előre beállított hangtorzító mód van a telefonban, két férfi, két női és egy gyerek hang közül választhatunk. Ebből szerintünk csak a filmekből ismerős dörmögő, pénzt követelő férfi jó, a női hangok bénák, a gyerekhang pedig egy sima héliumos hülyéskedés.
Galéria Szokni kell a kiosztást

Szokni kell a kiosztást

[+] még több fotó

A torzítás viszont annyira jól működik, hogy teljesen felismerhetetlenné teszi a hangunkat, így egy számletiltással kombinálva bármilyen gazságot elkövethetünk. Szegény anyukámra egy "elraboltuk a fiát" mondattal sikerült ráhoznom a frászt, tényleg megijedt. Nem árt vigyázni az opcióval, mert ha nem állítjuk vissza, akkor úgy marad, és erről semmi értesítést nem kapunk. Igaz, a túloldalról úgyis leszűrhetjük majd a reakcióból.

Erős és gyenge multimédiás képesség
Az okosabb myPhone-ban van FM-rádió (RDS nincs), ezt a headsetet bedugva kihangosítva is tudjuk használni, sőt egy gombnyomásra rögzíthetjük is a műsort a kártyánkra. Ezt visszahallgatva lehet szörnyülködni, mert a minőség a legjobb beállításon is botrányos. Nem így zenelejátszóé, amely az MP3-akat olyan hangerővel és minőségben szólaltatja meg, hogy az bármely drága zenemobilnak a becsületére válna. Most már tudjuk mire jó a három hangszóró a hátoldalon. A billentyűzet alatti színes LED-ek tudnak ritmusra is villogni, na, ez a tényleg gagyi kínai kategória, de pont ezért vicces.

Galéria Multimédiás csoda

Multimédiás csoda

[+] még több fotó

A kamera fénykép és videó módban is rendkívül gazdag állítási lehetőséget kínál, de nem kell vele sokáig bíbelődni, mert a 0,3 megapixeles kamera 640X480-as maximális  felbontása még jó fények között is csak borzalmakra képes. A video mód ennél is szörnyűbb, de lehet akár webkameraként is rémisztgetni vele másokat, ha összekötjük a számítógéppel. A gyári füles sem csúcsminőségű, de mivel 3.5 mm-es, csatlakozathatunk jobbat hozzá.

Nem olcsó, de elfogadható

A butábbik myPhone 20 ezer forintos árához képest a 6691-es 37 ezer forintért már nem tűnik annyira jó vételnek, de a tudásához képest szerintünk így sem rossz. Most már nem kell lemondanunk a bluetooth kapcsolatról, sőt a mobil támogatja a sztereó hangátvitelt is, de az 1300 mAh-ás akkunak hála 2-3 napig így is elszalad. A naptár és a legtöbbször használatos funkciók megvannak, egyedül netezni nem tudunk vele rendesen, de a GPRS-en keresztüli WAP-olás is több a semminél.

* húzd a csúszkat az általad megítélt szintig és kattintásra feldolgozzuk az értéket

Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "myPhone 6691 - Olcsó, kínai mindentudó telefonbetyár" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál