MyPhone - egy nagyon olcsó, két SIM-es mobil, két év garanciával!

Radics Boglárka - 2009. május 21. | 08:30

A myPhone (nem, nem elírás) 3350 típusszámú készüléke több szempontból is különleges. A nagyon olcsó, Kínából érkezett dualSIM-es készülékre ugyanis két év teljeskörű garanciát vállal a hazai forgalmazó. Ráadásul a telefon se rossz.

Szponzorált hirdetések


Gyászosan jellegtelen kis dobozkában érkezett a már márkanévre is gyanús myPhone. A tesztelést illetően rám esett a választás, ami hasonló módon történt, mint mikor a filmben önkéntest keresnek a katakomba átkutatására, erre mindenki hátralép egyet, kivéve a balekot. Szóval nálam kötött ki a kínai kétSIM-es készülék.


Lelkesen láttam hát neki a feladatnak, de kezdeti gyanakvásom hamar elpárolgott, és összességében kellemesen csalódtam a kis kínai készülékben.

A kiegészítők között találtam egy nagyon költségtakarékos kivitelű magyar nyelvű használati útmutatót, (kínai telefon esetében máris kellemes meglepetés) egy fülest, ami sajnos nem micro USB csatlakozójú, (bár a μUSB amúgy sem hangátvitelre készült) csak annak tűnik, és amitől máris szívembe lopta magát a kis ázsiai, az a dobozban lapuló 1 GB-os microSD memóriakártya és az USB-s microSD kártyaolvasó.

Galéria Van minden

Van minden

[+] még több fotó

A telefon kártyafüggetlen, bármely szolgáltató kártyája használható benne, így nem kell két mobilt magunkkal cipelnünk. És ami a legjobb, hogy a készülék ára tíz forint híján mindössze bruttó 20 ezer forint. És mint említettük, mindehhez jár a példa nélküli (tényleg az) két éves teljeskörű garancia a hazai forgalmazó részéről.

Sőt, ha valaki vidéki - politikailag korrekt megfogalmazással élve „nem budapesti" - és bármi probléma adódna telefonjával, élhet a cég ingyenes door-to-door szolgáltatásával. A hibás készüléket a bejelentés másnapján futár viszi Budapestre, így a tulajdonosnak nem megy rá egy napja és több ezer forintja, hogy érvényesíthesse a garanciát. A részletes feltételek itt találhatók.

Van tehát egy echte kínai telefonunk, mely azonban rendelkezik egy igazán korrekt customer care háttérrel, két SIM kártyát tud kezelni, független és olcsó, és jár hozzá memóriakártya és kártyaolvasó. A teszt akár itt véget is érhetne, azonban a készülékről is illik ejteni néhány szót.

Galéria A kínai kapcsolat

A kínai kapcsolat

[+] még több fotó

Tényleg csak néhányat, mert a myPhone 3350 nem tudásával adja el magát, igaz, nem is kelt kétpálcás bóvli benyomást. A készülék külsőre nem néz ki rosszul, kicsi, könnyű (68 gramm) és jól össze van rakva. Nem nyikorog-nyekereg, meglepően masszív jószág. A gombok viszont igen gyengén sikerültek, a * gombot, (ami a némítás funkció gyorsgombja is) rendszeresen kétszer kellett benyomnom, hogy egyszer észrevegye.

Nagy nép a kínai

Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott, és igen fejlettnek számított. Számos, Európában csak jóval később megismert találmány (iránytű, papír, nyomtatás, puskapor, porcelán, selyem) már az ókorban ismert volt Kínában.

Az egységes birodalom (i. e. 221-es) megalakulása óta lényegében egységben, a különböző dinasztiák vezetésével és a többi kultúrától elzárva fejlődött egészen a 19. századig, amikor is az angolok félgyarmati sorba taszították. Egészen a 20. század közepéig a különböző nagy- és középhatalmaknak kiszolgáltatva, közben egy rendszerváltást átélve, 1949-ben a szárazföldön ismét beköszönt az egység, megalakul a jelenleg is fennálló Kínai Népköztársaság, az ellenzék kiszorul Tajvan szigetére.

A '70-es évektől kezdve Kína folyamatosan bontotta le merev rendszerét. Gazdaságpolitikája kapitalista jellegű lett, miközben a pártállam fennmaradt. A demokráciát követelő 1989-es diáklázadást vérbe fojtotta a karhatalom.

Kína, a jövőbeni szuperhatalom, ma a világ harmadik katonai, második gazdasági potenciálja, a világ legnépesebb állama (1,3 milliárd lakossal), ahol a legkevésbé veszik komolyan a szabadalmi és szerzői jogok védelmét.

Forrás: Wikipédia


Galéria Kompatibilis, csakúgy, mint az akksi. Micsoda kellemes meglepetés

Kompatibilis, csakúgy, mint az akksi. Micsoda kellemes meglepetés

[+] még több fotó

A telefon nem hasonlít ementálira, már ami a lyukak számát illeti. A töltő csatlakozója (ami kompatibilis a vékony csatlakozós Nokia töltőkkel) a füles csatlakozója és két pici lukacska, valószínűleg a nyakpánt helye, szakítja meg csupán az unalmas szürke műanyag felület folytonosságát.

A használat során sokszor szükség lett volna a - legtöbb készülék esetében - oldalt elhelyezett hangerőszabályzó gombokra. A myPhone viszont sajnos nem kapott ilyeneket, a hangerő szabályozásra beszélgetés közben a d-pad fel-le nyomogatásával van lehetőség, ami kissé nehézkes.

Galéria Nincs túlcifrázva

Nincs túlcifrázva

[+] még több fotó

A telefon  azonban tartogat még két kellemes hardveres meglepetést. Az egyik a készülék tetején elhelyezett LED-es zseblámpa (ez nem vicc!), melyet a d-pad középső, OK gombjával kapcsolhatunk be és ki. Jó erős fénye van, nagyon praktikus megoldás. Hiába no, a kínai ilyen praktikus nemzet.

A másik meglepi, az MP-U-2 típusszámú 750 mAh-s akkumulátor, ami kompatibilis a Nokia BL-4C akkumulátorral, de a gyári akksi is csak 1500 forintba kerül. Egy feltöltéssel mintegy 5 órányi beszélgetést és 8 nap készenlétet biztosít. (A teszt során a telefon ezt nagyjából hozta is.)

A kijelző 128x128 pixel felbontású, 64 ezer szín megjelenítésére képes, kicsi, nehezen látható, az ikonok sem könnyen kivehetőek. A készülék menüjébe belépve 3x3-as felosztásban találjuk a fontos funkciókat. Ezekből egyébként nincs túl sok, a myPhone igazi alapkészülék. De ami van, az jó és hasznos. Persze van telefonkönyv, lehet vele SMS-t küldeni (MMS-t már nem) és van rajta egy-két játék. Szoftveres extra, hogy használhatjuk e-könyv olvasóként is, bár a gyenge kijelzőn nehéz lenne regényt olvasni.

Galéria 128x128

128x128

[+] még több fotó

A két SIM kártya között a bal oldali gombokkal válthatunk, hívásindításnál az „1" vagy „2" feliratú gombot - ezzel léphetünk be egyúttal a menübe is - kell megnyomni, attól függően, melyik kártyáról szeretnénk beszélni. (Hívásmegszakításhoz értelemszerűen csak egy gomb van.) SMS írásnál, név kiválasztásánál a menüben választhatjuk ki, melyik kártyáról indítjuk az akciót.

A telefonban nincs lehetőség internet csatlakozásra, még WAP sincs benne. Van viszont hangrögzítő, FM rádió, zenelejátszó (amr, midi, mp3, wav formátumokat támogatja) és „régi idők nagy slágere": a dallamszerkesztő. A kezelési útmutatóban részletes leírást találunk ennek használatáról. Hát igen; amikor még fénymásolt papírokon csereberéltük a dallamokat, és pötyögtük be a telefonba (én egy kanárisárga Ericsson T10-esbe a Pink Panther dallamát szerkesztettem be), beh szép is volt az.

Galéria Lövöm az ellent

Lövöm az ellent

[+] még több fotó

Hasznos funkció továbbá a 'Szervező' menüben a 'Tennivalók' ahol ráadásul további bontásban (Emlékeztető, Találkozó, Tanfolyam, Dátum, Hívás, Évforduló) tölthetjük ki a megfelelő feladatlistát.

A myPhone 3350 teljesen megbízható, a teszt során semmilyen „furcsaságot" sem produkált, nem fagyott le, nem lassult be, a két SIM-et stabilan kezeli. A kijelző sajna nagyon harmatos, megnehezíti a munkát, az amúgy jó és hasznos funkciókkal ellátott, logikus felépítésű menüben.

A telefonban nincs semmi extra, (a LED lámpát kivéve, mert az istenkirály) hacsak nem az, hogy fillérekért hozzájutunk egy bár kínai, mégis megbízható dualSIM-es, kártyafüggetlen telefonhoz, melyhez ráadásul két év, teljeskörű garancia jár. Hát igen: ha mindenki így, és ilyen kínai cuccot árulna, hamar elkopna az általános előítélet.


Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "MyPhone - egy nagyon olcsó, két SIM-es mobil, két év garanciával!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál