Itt az első napelemes, vízálló mobil!

Nagy Balázs András - 2009. április 21. | 20:00 mobil

A Sharp az AU (KDDI)-vel közösen bemutatta a világ első napelemes és egyben vízálló mobilját. Strandra fel!

Szponzorált hirdetések

Itt az első napelemes, vízálló mobil!

Júniusban tervezi a Sharp piacra dobni a világ első vízálló napelemes mobilját. A célközönség egyesek szerint a fejlődő országok stabil elektromos hálózat nélküli vidéke. Szerintem azonban akármelyikünk elfogadna egy ilyen kis masinát.


Nem a Sharp az első, aki napenergiával működő mobilt mutat be, de ez az első, amely emellett vízhatlan is. A Samsung és az LG is bejelentett hasonló készülékeket idén. Eltér még abban is, hogy nem csúszkás, hanem kagylótelefon.

Ellenben a köztudatban élő kurblis bunkofonokkal, a most bejelentet telefon a kép alapján csodálatos formatervvel érkezik. Csukott állapotban a teteje nagyját a napcella takarja. Ez alatt megtalálható az immár megszokott pici kijelző az órának. Ezenkívül biztosra veszem, hogy figyelmeztetéseket, riasztásokat is meg tud jeleníteni (sms, hívás, emlékeztető).

A telefon oldalán kiszúrhatunk négy másik gombot, valószínűleg a médialejátszó gombjait helyezték oda ki. A napelem elég hatékony ahhoz, hogy 10 perc napozás elég legyen két óra készenlétre vagy 1 perc beszédre. Amennyiben ennek a felét képes is teljesíteni valós körülmények között, csodás mobil válhat belőle.

Szponzorált hirdetések

A világ első napelemes mobilja érintőkijelzővel

Mikor már azt hisszük, hogy a Samsung is kifogyott az ötletekből, akkor rukkolnak elő mindig valami különlegességgel.

A világ első napelemes mobilja érintőkijelzővel
A világ első napelemes mobilja érintőkijelzővel

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Itt az első napelemes, vízálló mobil!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál