A Technet Samsung blogja

máj 31

A Samsung 100 millió forint összértékű adománnyal segíti a gyermeksportot

Cikk eszközök

A Samsung Electronics Magyar Zrt. a mai napon bejelentette, hogy ’Smart Sport a Gyermekekért’ elnevezéssel kampányt indít a helyi gyermeksport támogatása érdekében.

A 2012. június 1. és augusztus 12. között zajló program keretében a vállalat 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára.

A nemzetközi Hope Relay program magyarországi hívószava a 'Smart Sport a Gyermekekért'. Ez a kampány a Samsung okostelefonos alkalmazására épül, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket.

Az Android, iOS és Bada platformokon ingyenesen elérhető alkalmazás a GPS koordináták alapján számolja a felhasználó mozgás közben megtett kilométereit. A program közösségi erejét erősítendő a résztvevők csapatokat is alkothatnak, így mérve össze erejüket, kitartásukat, teljesítményüket másokéival. A játékszabályok szerint naponta maximum 42 kilométer tehető meg, legfeljebb 40km/h-s sebességgel.

„A Samsung kiemelten nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására, hiszen tudjuk, hogy a gyermeksport a jövő sportsikereinek záloga, és ehhez a Samsung aktívan kíván hozzájárulni.  Felkértük Budapesten a Magyar Olimpiai Bizottságot és valamennyi megyeszékhely polgármesterét, hogy hozzáértésükkel segítsenek megtalálni azon gyermeksport szervezeteket, amelyek a leghatékonyabban tudják felhasználni a Samsung készülékeket. Minden megyeszékhely 5-5 millió forint értékű termékadománnyal támogathatja a helyi szervezeteket, míg Budapesten 10 millió forintos támogatást osztanak szét. A 'Smart Sport a Gyermekekért' program azonban nem csak az adakozásról szól. Célunk, hogy példát mutatassunk a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységre buzdítsunk minden magyar lakost. Az alkalmazás segítségével szeretnénk összegyűjteni az 1 millió SMART kilométert Magyarország számára" - mondta Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

A Smart Sport jegyében a Samsung megváltoztatta 2006-ban indult sportoldalának elérhetőségét: a samsungsport.hu portál a mai naptól a smartsport.hu címet viseli.

Szólj hozzá:

A blog írójáról

Sancho A Technet Samsung

Ide kerül minden olyan bennfentes, érdekes, különleges információ a Samsunggal kapcsolatosan, ami máshonnan nem, vagy csak nehezen lehet összeszedni. A Technet itt fókuszál csak igazán a Samsungra.