USB kábellel is tölthetjük majd a notebookokat?

Váraljai Krisztián - 2012. július 26. | 13:30 laptop

A tervezett USB 3.0 szabvány szerint komolyan megnőhet a népszerű technológia teljesítménye.

Szponzorált hirdetések

Nincs olyan számítógép használó, aki ne találkozott volna még az USB fogalmával. A milliónyi eszköz csatlakoztatására képes interface viszont hamarosan további képességekkel lesz felruházva, hisz egy egészen érdekes specifikációját kívánják megváltoztatni.


Jelenleg az USB a szabvány szerint 4,5 wattos teljesítményre  képes, mely a legtöbb kisebb eszköz üzemeltetésére alkalmas. A tervezők viszont úgy gondolták, hogy ezt az értéket megemelve, akár további dolgokra is fel lehetne használni a minden gépen megtalálható USB portot. Egészen pontosan a tervek szerint 100 wattra kívánják megemelni az USB 3 egy következő verziójában a teljesítményt, ami akár ahhoz is elegendő, hogy egy notebookot tölteni tudjunk vele.

Másik fontos kérdés az áramerősség, mivel önmagában a 100 watt még nem jelent túl sokat. Több profilt is terveznek a készítők, hogy különböző igényeket ki lehessen elégíteni - így 5V/2A-tól egészen 12-20V/5A-ig sok mindent ki lehet könyörögni a megoldásból.

Ha ezt sikerült megvalósítani, akkor a telefonok után a hordozható gépeken is az USB lehet az új, egységes töltőszabvány.

Szponzorált hirdetések

Végre szeretik az új Surface tabletet

Az első két Microsoft táblagépnek nem igazán sikerült tömegeket meghódítania, és a kritikusok sem voltak maradéktalanul boldogok. A harmadik generáció végre áttörést hozhat.

Végre szeretik az új Surface tabletet
Végre szeretik az új Surface tabletet

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
laptop
töltő
szabvány
USB 3.0
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "USB kábellel is tölthetjük majd a notebookokat?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál