Feljövőben az ultrabook kategória!

Váraljai Krisztián - 2012. június 29. | 17:00 laptop

A kezdeti nehézségek ellenére úgy látszik kezd magára találni a kezdeményezés.

Szponzorált hirdetések

Az Intel tavaly azzal a céllal indította be az ultrabook családot, hogy az extrém-hordozható gépek érdemben is felvehessék a versenyt az Apple Macbook Air által uralt szegmensben.


A nagyon vékony és könnyű, de ennek ellenére igen combos hardverrel rendelkező gépek a rajt után nem örvendtek túl nagy népszerűségnek - a 900 dolláros kezdő árcédula nem győzött meg nagy tömegeket.

Az NPD Group felmérése szerint viszont az utóbbi időben nagyon látványosan megugrott a kereslet, holott az ultrabookok még mindig - és ezután is - a 900$ feletti árkategóriát fogják képviselni. Az adatok szerint a 700+$-os prémium Windows notebokok piacának 11 százalékát uralják már az ultrabookok, legalábbis az Egyesült Államokban.


Ez már csak azért is érdekes, mert a 700$-os kategória 3 százalékos piacvesztést szenvedett el a teljes notebook eladásokat tekintve, míg a 900$+-os 39%-os növekedést könyvelhetett el. Ez lefordítva azt jelenti, hogy egyre több drágább gépet vesznek az emberek - vagy hogy pontosítsunk, egyre több ultrabookot.

Idén a fő előrelépés mégis a Windows 8 megjelenésétől várható, mellyel egy időben érkeznek az érintőpaneles ultrabookok is, amik elég látványosat dobhatnak az eládásokon.

Szponzorált hirdetések

Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek

A Toshiba sem marad le a notebook-tablet hibrid divattól. Új notebook és ultrabook kategóriás versenyzőt is villantanak.

Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek
Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Feljövőben az ultrabook kategória!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál