A folyadékhűtéses laptop nem sül meg

Szőlősi Tibor - 2012. március 25. | 10:00 laptop

A legtöbb laptop képes kezelni egy éjszakába nyúló YouTube bámulást, de a húzást már nem annyira kedvelik.

Szponzorált hirdetések

Az Asetek szerint az egyik legnagyobb kihívás a hordozható számítógépek piacán az, hogy teljesítményben ugyanazt tudják nyújtani, mint high-end asztali társaik, de mégse legyen probléma a keletkező hő elvezetése.

Erre jelenthet megoldást a notebook piacon is a folyadékhűtés, mivel a folyadékok hővezetése sokkal jobb, mint a levegőé. Az Asetek azonban bedob még egy trükköt a folyadékhűtés mellett, mégpedig azt, hogy a CPU és a GPU hűtőbordái kapcsolatban állnak egymással, így nem elkülönülve, hűtik az egyes egységeket. Ez a gyakorlatban azért hasznos, mert ha nem egyformán vannak terhelve a magok, akkor a közös bordák miatt az egyébként passzív hűtőfelület is segíthet a felesleges hő elvezetésében és leadásában. Mindez azt eredményezi, hogy az egyébként "statikus" hardverelemek jobban megfelelnek a túlhúzásnak, és a nagyobb teljesítmény mellett kevésbé drága hardvereket lehet használni az All-in-One (AIO) PC-k esetében, illetve a ventilátorok száműzésével csendesebb üzem érhető el.

Szponzorált hirdetések

Androidot futtat a vadonatúj Full HD notebook

Megérkezett a HP legújabb hordozható számítógépe, melynek érdekessége a mobil masinákról eredeteztethető operációs rendszer.

Androidot futtat a vadonatúj Full HD notebook
Androidot futtat a vadonatúj Full HD notebook

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A folyadékhűtéses laptop nem sül meg" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál