Ultrabook a Gigabyte műhelyéből

Váraljai Krisztián - 2012. március 6. | 09:33 laptop

Újabb gyártó szállt be a Macbook Air ellen vívott csatába

Szponzorált hirdetések

Lassan az összes nagyobb gyártó bemutatja, hogy mivel szállnak be az Intel által kezdeményezett ultrabook-csapatba. Többek között az ASUS, a Toshiba, az Acer, és a HP után, most a CeBIT-en a Gigabyte is megmutatta a saját alkotását. A legnagyobb újdonság mégis az, hogy az előbb felsorolt gyártókkal ellentétben a Gigabyte már nem az Intel Sandy Bridge platformra építi gépét, hanem a mostanában debütáló Intel Ivy Bridge-re, mely az erősebb grafikus vezérlő (HD4000) miatt már APU (Accelerated Processing Unit) kategóriába esik, vagyis képmegjelenítési szinten is hasonló szintre lép, mint az AMD, a Llano-val.


Két féle ultrabook is készül; egy U2442N, valamint egy U2442V típusú. Előbbi a legvékonyabb pontján 18,5mm vastag, CPU-t tekintve i5, vagy i7 kerülhet bele, súlya pedig 1,49kg. A „V"-s változat nem ULV-s, azaz alacsony feszültségen üzemelő, hanem normális mobil processzorral fog szaladni.


Méretük és felbontásuk ugyan olyan; 14"-on 1600×900. Grafikus vezérlőként az integrált megoldás mellett egy Nvidia GeForce GT640M szolgál. Adatainkat a 750 gigabájtos HDD-n tárolhatjuk. Csatlakozók terén a szokásos USB 3 mellett Thunderbolt is rendelkezésünkre áll.

Árukról egyelőre nincs pontos információ, de lévén Ivy Bridge gépről van szó, tuti nem lesz olcsó mulatság a Gigabyte alkotása.

Szponzorált hirdetések

Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek

A Toshiba sem marad le a notebook-tablet hibrid divattól. Új notebook és ultrabook kategóriás versenyzőt is villantanak.

Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek
Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ultrabook a Gigabyte műhelyéből" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál