Íme az Apple iPad-et betiltó korábbi iPad

Nagy Balázs András - 2012. február 19. | 10:00 Apple tények tablet

Ronda és olcsó iMac másolat: talán így lehet legjobban összefoglalni, minek is néz ki az egyébként csőd felé száguldó kínai perpartner korábbi „iPAD” gépe.

Szponzorált hirdetések


Mozgalmas hete volt az Apple-nek Kínában: megindították a vizsgálódást a dolgozók ügyében, és megtiltatta egy kis cég az iPad név használatát nekik. A Proview Shenzen ugyanis már korábban használta az „iPAD” nevet, (a Proview használatában betűszó: Internet Personal Access Device, azaz Internet Személyes Hozzáférés Készülék, hogy az angoltalanságot is átvegyem) természetesen teljesen más eszközre: egy Apple iMac koppintásra, amely hirdetése picit Mac-es, picit teljesen más: gyors, olcsó és költséghatékony.A gépet egyébként még az iMac megjelenésének évében gyorsan piacra dobták, ugyanakkor amennyiben jól veszem ki a beszámolókból, valójában nem PowerPC alapú rendszer volt, de még csak nem is hagyományos asztali Windows verziót futtatott. Ehelyett a Compaq iPAQ Internet Appliance modellével mutatott közeli rokonságot, amely Windows CE operációs rendszert futtatott.


A Proview nem csak iPAD-et, hanem egy teljes „iFamily”-t, azaz iCsaládot gyártott: iNote-ot, iPDA-t, iDVD-t és iClient-et; azaz laptopot, PDA-t, DVD lejátszót és vékonyklienst, mindet olcsón. A The Register forrásai szerint a cég jelenleg „pénzügyi gondokkal” küszködik, ezért átalakulással és „új lehetőségek” keresésével próbálják megmenteni magukat.


Ezen új pénzszerző lehetőségek közé tartozik minden bizonnyal az Apple megfejése is. A problémák miatt ugyanis a cég legtöbb ingó és ingatlan vagyona nyolc különböző bank pénztárcáját gyarapítja, és még így is egymilliárd dolláros adóssággal küzdenek. Valószínűleg ezért is szeretnének oly nagy összeget bevasalni az amerikai vállalattól.

Szponzorált hirdetések

Így lesz laptop az iPad-ből

Ha valaki nem csak tartalomfogyasztásra, hanem annál kissé többre is használná az Apple tableteket, akadhatnak nehézségei. Ügyes kiegészítőkkel azonban kategóriát ugorva notebookot...

Így lesz laptop az iPad-ből
Így lesz laptop az iPad-ből

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Íme az Apple iPad-et betiltó korábbi iPad" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál