CES 2012: itt a világ legvékonyabb laptopja

Balogh Csaba - 2012. január 9. | 09:00 laptop CES 2012

Az Acer Aspire S5 ultrabook másfél másodperc alatt tér vissza alvó állapotból és ugyanilyen vékony is, csak centiben.

Szponzorált hirdetések

Ahogy arra az imént figyelmeztettünk mindenkit, az idei CES szórakoztatóelektronikai vásáron ultrabookok hadát, előreláthatólag több mint 50 új modellt mutatnak be a gyártók. Az Acer rögtön egy nagy durranásnak szánt masinával nyitotta meg a sort: az Aspire S5 ultrabook a világ legvékonyabbnak szánt laptopja.

A legvékonyabb pontján mindössze 15 mm-es gép legvastagabb pontjáról még nincs információ, pedig az dönti majd el, hogy csak üres marketinges dumáról vagy valóban a legvékonyabb gépről van-e szó. Azt viszont már tudni lehet, hogy a laptop háza magnézium ötvözetből és szálcsiszolt fémből van.

A 13 colos gép 1.5 másodperc alatt tér vissza alvó állapotból, de alvás közben is van érdekessége: az Acer Always Connect megoldásnak köszönhetően a gépen lévő adatokat úgy is elérhetjük, hogy közben nem élesztjük fel a laptopot. Ha mégis bekapcsolnánk, azt megtehetjük távolról, okostelefonról is.

Az Acer Aspire S5 a Thunderbolt és USB 3.0 csatlakozási lehetőségek mellett Intel processzort, SSD tárhelyet, a hangzás turbózására pedig Dolby Home Theatre Audio technológiát kapott. Ennél pontosabb specifikáció (például üzemidő), megjelenési időpont és az árcédula még nem ismert, de szólunk róla, ha kiderülnek a dolgok.

Szponzorált hirdetések

Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek

A Toshiba sem marad le a notebook-tablet hibrid divattól. Új notebook és ultrabook kategóriás versenyzőt is villantanak.

Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek
Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "CES 2012: itt a világ legvékonyabb laptopja" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál