Hibrid androidos laptoppal frissít a Lenovo

Nagy Balázs András - 2012. január 5. | 15:00 laptop Android

Dupla akkuidővel és zajtalan működéssel kecsegtet a Lenovo X1 laptopjának újabb változata.

Szponzorált hirdetések

Kissé késve, de végül csak megérkezett a Lenovo ThinkPad X1 Hybrid. Ahogyan az autóknál, a Hybrid szócska itt is a kettős meghajtásra utal: a standard Windows operációs rendszer mellett ugyanis a gépben megbújik egy második is, amely a Google Androidon alapul.


A laptopoknál (még?) szokatlan rendszert ventilátor-mentes „Instant Media Mode” használatával érhetjük el, és az Engadget szerint a Lenovo nem túlzott: az Androidos mód – amely az extra integrált kétmagos Qualcomm processzoron fut – tényleg jelentősen megnöveli az eredetileg kissé alacsony akkuidőt, nagyjából tíz órára. Sajnos az Android Market nem érhető el a rendszerből, de levelezni, böngészni, képeket nézegetni, zenét vagy videót lejátszani ez az extra rendszer is elegendő lesz.


Akinek pedig nagyobb teljesítmény kell, az átmászhat a Windows rendszerbe, amelyet a Core i3/5/7 processzor lát el, 3G modemmel. A gép egy 13”-os (1366x768) Gorilla Glass bevonatú, sajnos fényes kijelzővel rendelkezik, és az opcionális kiegészítők közt szerepel egy extra lap-akku, amely ugyan megvastagítja a készüléket, de öt extra óra akkuidőt is biztosít. A gép $300-ral drágább lesz sima elődjénél, és – az extra hardver miatt – a frissítést nem lehet holmi rendszerfrissítésként letölteni a régebbi modellekre.

Szponzorált hirdetések

Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek

A Toshiba sem marad le a notebook-tablet hibrid divattól. Új notebook és ultrabook kategóriás versenyzőt is villantanak.

Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek
Tépd szét a laptopod: új Toshiba hibridek jönnek

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Hibrid androidos laptoppal frissít a Lenovo" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál