Dokumentumszerkesztés együtt, egy időben [X]

HIRDETÉS - 2011. november 17. | 17:00 laptop Üzleti

Ön melyik típus? Mindent az asztalra ment, és időközönként egy nagy mappába archivál? Vagy előre kialakított és átgondolt mappaszerkezetbe dolgozik? Jó hírünk van, mostantól ez teljesen mindegy.

Szponzorált hirdetések

Nincs is annál kellemetlenebb, mint utólag visszakeresni, hogy egy fájlt a céges szerveren ki, mikor és milyen változatokkal írt felül, illetve emiatt milyen információ veszett el, vagy került bele az egyes anyagokba, melyeket nem szerettünk volna. Az Office 365 felhő-alapú szolgáltatásban mindenki egy helyen, verziókövetéssel dolgozik, akár egy dokumentumon egyszerre többen is.


Ha vettünk Office-t a gépekre, ha nem, akkor is
Az Office 365 dokumentumkezelésének újítása alapvetően két irányból közelíthető meg. Az egyik irány azoknak lehet fontos, akik már beszerezték cégük számára a Microsoft Office programcsomagot: nekik egy kiegészítő szolgáltatásként áll rendelkezésére a Word, Excel, Powerpoint és a OneNote alkalmazások webes verziója, mely lehetővé teszi többek között azt, hogy a központi céges tárhelyen lévő dokumentumok bármilyen gépről, a fájlok letöltése nélkül módosíthatók, vagy továbbküldhetők legyenek. Az Office 365 előfizetésével a felhő-alapú dokumentumkezelés a 2007-es verziótól felfele automatikusan beépül a már meglévő Office csomagokba, így az egyes fájlok központi tárhelyre való mentése és felhőből való megnyitása a menüből egyszerűen kezelhető.


Azok a cégek, akik a vállalati laptopok és a sok esetben hozzájuk járó operációs rendszer mellé még nem szerezték be az Office programcsomagot, azoknak az office365.hu oldalon keresztül regisztrálva most 30 napig ingyen, majd utána felhasználónként kb havi 1.500 Ft-nak megfelelő euróért használhatják a Word, Excel, Powerpoint és OneNote alkalmazások internetes verzióit. Ahhoz, hogy a már megszokott, számítógépekre telepített Office csomagot is megvásárolják egy magasabb szintű előfizetés szükséges, vagy havidíjas Office előfizetéssel felhasználói licenszt szerezhetnek úgy a szoftvercsomagra, hogy egy felhasználó azt akár a későbbiekben öt gépre is feltelepítheti.

Tovább jó hír, hogy az Excel táblákat és OneNote dokumentumokat egy időben akár több felhasználó is szerkesztheti, az egyes módosításokról a rendszer követi és ütközés esetén (például ha egy időben akarjuk ugyanazt átírni) figyelmezteti a felhasználót. Az opcionálisan kibővíthető Office csomaggal továbbá az Office 365 előfizetése esetén valamennyi Word és Powerpoint prezentáció is közösen szerkeszthető, majd azok a közös tárhelyen, egy általunk felépíthető, egységes mappa struktúrába rendezhetők, és a beépített, Outlook kinézetű webes email klienssel egy kattintással továbbküldhetők anélkül, hogy azokat az asztalra, vagy bármilyen külső adathordozóra kellene mentenünk.

Szponzorált hirdetések

Microsoft Office 2013: Bemutatták az új irodai csomagot

A tegnapi sajtótájékoztatón várható volt, hogy az új Office családot mutatja be Steve Ballmer

Microsoft Office 2013: Bemutatták az új irodai csomagot
Microsoft Office 2013: Bemutatták az új irodai csomagot

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Dokumentumszerkesztés együtt, egy időben [X]" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál