Magyarul is letölthető a végleges Internet Explorer 9!

- 2011. március 15. | 13:00 laptop

Kedd hajnali hattól immáron a magyar nyelvű Internet Explorer 9 is letölthető, amely a Microsoft szerint eddig a világ leggyorsabban terjedő béta állapotú böngészője volt.

Szponzorált hirdetések


Bár csak most jelent meg, az Internet Explorer 9 korábbi, béta állapotú tesztverzióit nem kevesebb, mint 40 millió felhasználó töltötte le. Ez elég volt ahhoz, hogy még kiadás előtt elérje a 2%-os részesedést a Windows 7 felhasználók közt. (Az új verzió Windows XP-re nem tölthető le, csak Vistára, 7-esre és Server 2008-ra.)


A Microsoft sajtóközleményében kiemelte, hogy az új böngészőt a szabványok mellett kifejezetten a felhasználói szokásokhoz igazította. A fejlesztők meglehetősen érdekes statisztikákat gyűjtögettek össze, így például kiderült, hogy a felhasználók mindössze 1%-a használja a billentyűkombinációkat új fülek megnyitására, 4%-a adott hozzá a „Kedvencek”-hez, és csupán 9%-uk használ egyszerre 8 fülnél többet. Ezzel szemben 87%-uk használja a tálcát és 33%-uk tűzött le oda programot.

Számos újdonság van az új verzióban

Számos újdonság van az új verzióban


Emiatt került be a sokat hirdetett tálcára tűzhető weboldalak funkciója, amely segítségével bármelyik weboldalt ráhúzhatjuk a Windows 7 tárcájára. A weboldalak pedig kihasználhatják a Windows 7 által a tálcára tűzött programoknak nyújtott extra szolgáltatásokat, így egy jobb kattintásra egyedi menü bukkanhat elő, a honlap betöltése nélkül.

További fontos újítás, hogy a kilences verzió címsora és keresési mezője egyesült, így aztán ha meggondoljuk magunkat és keresni szeretnénk, nem kell elkattintani. Az IE9 ráadásul a grafikus kártyákat is kihasználja a webezés gyorsítása érdekében.

Az Internet Explorer 9 előnyeit taglaló hivatalos weboldal erre található.

Az Internet Explorer 9 magyar változata innen tölthető le.

Szponzorált hirdetések

Microsoft Surface Pro 3: tabletet a laptop helyett

A redmondi mamutcég bejelentette legújabb Surface termékét, az igen komoly tudású Surface Pro 3-at.

Microsoft Surface Pro 3: tabletet a laptop helyett
Microsoft Surface Pro 3: tabletet a laptop helyett

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Magyarul is letölthető a végleges Internet Explorer 9!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál