Letölthető a legújabb Firefox!

Nagy Balázs András - 2011. március 23. | 08:00 laptop

Immáron hivatalosan is letölthető az itthon is népszerű Mozilla Firefox legújabb, 4.0 verziója, amely meglehetősen sok újdonságot hozott magával.

Szponzorált hirdetések


Szerencsére még a magyar változatra sem kell várni, hiszen mint a legtöbb másik nyelvű kiadás, ez is elérhető a mai naptól. Az érdeklődők nagyjából hetven különböző nyelven tölthetik le az ingyenes alternatív böngészőt.


Az új főverzió elvileg hatszor gyorsabb a korábbi verziónál. A kinézet is teljesen megváltozott, de funkcionalitásban is gazdagodott a böngésző. A sokat használt oldalakat pirinyó ikonként elmenthetjük a böngésző fülei elé, a sok megnyitott ablakkal operálók pedig imádni fogják a fülekben megnyitott oldalak csoportokba rendezésének lehetőségét.

Az új kinézet

Az új kinézet


Talán ennél is fontosabb a most bemutatkozó Firefox Sync, amely nem más, mint egy online szinkronizációs szolgáltatás, amely segítségével a kedvencek, az előzmények, a mentett jelszavak és akár még az épp megnyitott oldalakat is szinkronizálhatjük a gépeink (legyenek az desktop, laptop, otthoni vagy irodai gép illetve akár androidos mobil) közt. Természetesen ez titkosított kapcsolatot használ.

Az új verzió olyan új technológiákat is támogat, mint a WebGL, a HTML5 és a CSS3. A felhasználók számára pedig teljesen új menü-struktúrával kedveskednek az alkotók, így ennek az egésze a Firefox gombból érhető el, amely így jóval kevesebb helyet foglal inaktív állapotban. A kereső pedig immáron az épp nyílt fülek közt is keres.
Panoráma a fülekben tobzódóknak

Panoráma a fülekben tobzódóknak


Az új verziót innen tölthetik le az érdeklődők Windows, Linux illetve Mac OS X rendszerre. Amennyiben valakinek nem felel meg a magyar nyelv, itt találhatja a többi verziót. Figyelem, a kiegészítők közül nem egy inkompatibilis lehet az új változattal! Sajnos a 64 bites változatokat keresőket azonban el kell szomorítanom: ilyenekből hivatalos verziót ne is keressenek, csupán Mac OS X-re lesznek.

Nemrég jelent egyébként meg a legnagyobb konkurens, az Internet Explorer legújabb, kilences verziója is. Ezt innen lehet letölteni.

Szponzorált hirdetések

Gyorsabb és stabilabb a vadonatúj 64 bites böngésző

A Google legújabb webböngészője a fejlesztők közlése szerint rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

Gyorsabb és stabilabb a vadonatúj 64 bites böngésző
Gyorsabb és stabilabb a vadonatúj 64 bites böngésző

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Letölthető a legújabb Firefox!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál