Microsoft vírusirtó: bővül az ingyenes felhasználók köre

Nagy Balázs András - 2010. szeptember 23. | 13:00 laptop vírus

Eddig csupán otthoni felhasználók alkalmazhatták a Microsoft teljesen ingyenes vírusvédelmi programját, de ez nemsokára megváltozik, így a kisvállalatok számára is megoldást kínálhat.

Szponzorált hirdetések

A Microsoft Security Essentials bevezetésekor meglepően jól szerepelt, főleg, mivel – ellentétben sok másik megoldással – nem idegesítette az embert túlzott erőforrás-felhasználással vagy állandóan fel-felugró „vedd meg a fizetős változatot” ablakokkal.


Októbertől pedig nem csak az otthoni felhasználók használhatják, hanem tíz gépig a kisvállalatok is, de természetesen csak az eredeti Windows-t futtató gépekre. A program licencfeltételeinek kiterjesztésére egyébként talán pont azért került sor, hogy ezzel az extrával is népszerűsítse a legális Windows használatát.


A Security Essentials-hoz a Windows XP, Vista és 7 felhasználók bármikor akár magyarul is hozzájuthatnak, már amennyiben a gépük teljesíti a rendszerkövetelményeket. Ezek azonban meglehetősen szerények, XP esetében például fél gigahertzes processzor és 256 megabájt memória. Ekkora kapacitású modulok manapság már ritkaságszámba mennek a boltokban.

További híreink:
Ausztrál kamasz szívatta a fél világot
Pornót néztél? Lebuktat a vírus
Ijesztő számok a számítógépes csalásokról

Szponzorált hirdetések

Végre szeretik az új Surface tabletet

Az első két Microsoft táblagépnek nem igazán sikerült tömegeket meghódítania, és a kritikusok sem voltak maradéktalanul boldogok. A harmadik generáció végre áttörést hozhat.

Végre szeretik az új Surface tabletet
Végre szeretik az új Surface tabletet

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Microsoft vírusirtó: bővül az ingyenes felhasználók köre" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál