Ingyenes védelem számítógépünknek

Radics Boglárka - 2009. december 6. | 11:56

A Panda Security ingyen letölthető biztonsági szoftvereit gyűjtötte össze egy helyre. A bárki által szabadon használható szoftverek teljes körű védelmet kínálnak a PC-k számára.

Szponzorált hirdetések

Ingyenes védelem számítógépünknek


A Panda hatékony, ingyenesen letölthető és szabadon felhasználható szoftvereit gyűjtötte össze a http://free.pandasecurity.com/hu címen. Az alábbi programokat használhatjuk ingyen:


Cloud Antivirus, az első, „in-the-cloud" munkavégzésre képes antivírus-program, amely minimális erőforrásigényét a külső szerverekre kihelyezett munkavégzésnek köszönheti. A felhőalapú megoldással a Panda már több mint 82 millió fájlt vizsgált át. A művelet gyors és egyszerű, nem kell telepíteni, és nem lassítja saját gépünket.

ActiveScan, egy ingyenes online scanner, amely a már meglévő, installált vírusirtókat kiegészítve működik, és egyfajta másodvéleményt ad. Hasonló megoldást találunk a Nortonnál is: az oldalra belépve, a honlap címét egy mezőbe beírva kapjuk meg az előzetes minősítést, így eldönthetjük - ha böngészőnk nem jelezne - hogy továbblépünk-e az oldalra.

USBVaccine, amely az USB-s eszközökön keresztül terjedő vírusokat állítja meg. A Conficker például az egyik veszélyes féreg, mely USB- eszközökön keresztül is fertőz. Amennyiben be van kapcsolva az automatikus futtatás, és nincs olyan védelmünk, mint az USBVaccine az idei év leghírhedtebb férge gond nélkül bejuthat gépünkre.

WOT, egy ingyenes, a böngészőkbe beépülő biztonsági szűrő, amely figyelmezteti a felhasználót, ha veszélyes weboldalra téved.

Anti-Rootkit, a rootkit-irtó. A rootkitek olyan kártékony programok, melyek a rendszer mélyebb szintjeire beépülve, a rendszerfájlokat megfertőzve képesek elrejtőzni a legtöbb vírusirtó elől, a hacker számára pedig szabad bejárást biztosítanak az idegen gépben.

SafeCD, egy haladó felhasználók számára készített program arra az esetre, ha a PC már annyira fertőzött, hogy az installált vírusirtó sem tud segíteni.

Fontos tudni, hogy ingyenes biztonsági szoftvert az utóbbi időben előszeretettel hamisítanak az internetes bűnözők. Ezért aki ilyen programot szeretne gépére telepíteni válassza az ismert márkák ingyenes termékeit, esetleg próbaverzióit. Semmiképp se dőljön be esetleg a képernyőn felugró ablakok szövegének, mely szerint egy ismeretlen márkájú vírusirtó azt jelzi, hogy fertőzött a gépe. Ezek nem valódi vírusirtók, hanem "scareware-ek" (pánikprogramok) és ha telepítjük őket, vagy nem csinálnak semmit, vagy rosszabb esetben további károkat okoznak.

Torrentoldalakról sem érdemes - akár márkás - vírusirtót sem letölteni, mert az egyik legújabb bűnözői módszer az, hogy hamisított, valójában kártékony kódot rejtő ál-vírusirtókat helyeznek a fájlcserélőkön, abban bízva, hogy a potya szoftverre vágyók letöltik ezeket, így saját maguk telepítik a vírust gépükre, mely ezek után a bűnözők hatalmába kerülhet.

 

Szponzorált hirdetések

Bárki számára elérhető ingyenes vírusirtó

Bárki számára elérhető a Panda Cloud Antivirus, az első, ingyenes, cloud-alapú antivírus-szolgáltatás. Az ennek hátterét adó felhő - vagyis a munkát végző szerverek - már 82 millió...

Bárki számára elérhető ingyenes vírusirtó
Bárki számára elérhető ingyenes vírusirtó

- cikk vége -

Forrás:
technet.hu
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ingyenes védelem számítógépünknek" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál