Vírusirtó támadott az iTunesra

Nagy Balázs András - 2009. július 27. | 20:00 Apple

A hétvégén kikerült vírusadatbázis-frissítés miatt az AVG vírusirtó az iTunes kritikus elemét nézte vírusnak. Emiatt az iTunes nem működött, és még az újratelepítés se segített.

Szponzorált hirdetések

Vírusirtó támadott az iTunesra


A hétvégi frissítés miatt az AVG vírusirtó szoftver az iTunesRegistry.dll és az iTunes.dll fájlokat karanténba zárta. A vírusirtó szerint a fájlokat a Small-BOG trójai vírus fertőzte meg – ez azonban hibás észlelés volt. Hála a karanténba zárt fájloknak, a felhasználók képtelenek voltak az iTunes programot használni – vagy újratelepíteni.


A felhasználók valóságos özöne árasztotta el az Apple és az AVG releváns fórumait. A pénteki frissítés volt a hibás, ezt időközben már eltávolították, illetve javították a frissítést végző szervereken. A felhasználóknak minimum a 270.13.29/2260 vagy későbbi frissítést ajánlott letölteni.

„Sajnálatos módon az egyik friss vírusadatbázis-frissítés miatt az iTunes programot trójaiként detektálták az AVG biztonsági programjai. Megerősítjük, hogy ez téves riasztás. Az AVG közzétett egy frissítést, amellyel a problémát orvosolták. Akinek problémája van, az kérjük frissítse az AVG szoftverét, majd próbálja megint az iTunest”

Hibás frissítés minden vírusvédelmi programnál előfordul. Több hasonló eset történt már az AVG működése során, ez azonban talán az eddigi legsúlyosabb. Az Apple iTunes programja nagyon elterjedt, hasonlóan az AVG ingyenes vírusirtójához. Furcsa, hogy nem tesztelték eleget a frissítést mielőtt kiadaták – főleg, hogy ez már idén nem az első eset, hogy a cég hibás frissítést ad ki.

Szponzorált hirdetések

Előre menekülne a gyengülő iTunes

Több forrás szerint is bővítené zeneszolgáltatásait az Apple. A már jól ismert iTunes zeneáruházat az ellenfél térfelére is átdobná, de a streamelős webrádiók harcába is...

Előre menekülne a gyengülő iTunes
Előre menekülne a gyengülő iTunes

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Vírusirtó támadott az iTunesra" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál