Kémprogram miatt omlott össze egy tanítónő élete

Radics Boglárka - 2008. december 1. | 13:30

A Sunbelt Software kutatócsoportja novemberben is megjelentette toplistáját az októberben legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes károkozókról.

Szponzorált hirdetések

A Sunbelt Software kutatócsoportja novemberben is megjelentette toplistáját az októberben legfertõzõbb kémprogramokról és számítógépes károkozókról.

tanarno.jpg

A napokban zárult az a per, amelyben egy connecticuti helyettesítõ tanárnõt vádoltak meg kiskorúak veszélyeztetésével. Julie Amero négyhónapos terhesen egy délutáni órán ment be helyettesítve órát tartani, és az óra alatt az iskolai számítógép képernyõjén - melyet a gyerekek is láthattak -, reklámprogramok által megjelenített pop-up hirdetések jelentek meg. A hirdetések tartalma a pedagógus elmondása szerint nem volt pornográf; fehérnemű, "kék tabletta", és szexuális segédeszköz vásárlására buzdított. Amerót elbocsátották, s az ügy miatt máshol sem kap munkát, mivel visszavonták tanítási jogosultságát. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy még egy ilyen ügy történjen, amely emberi sorsokat törhet ketté." - mondta az ítélethirdetés után a szakértõnek felkért Alex Eckleberry, a Sunbelt vezérigazgatója. Ecklberry szerint egyértelmű, hogy nem a tanítónõ, hanem az iskola vezetése és az informatikai részleg a felelõs azért, hogy a kiskorúak által használt számítógépeken kémprogramok és reklámprogramok települhettek fel, illetve működhettek. Julie Amero a történtek után elvetélt, s többször került kórházba szívproblémákkal, a munkáltatók pedig nem állnak szóba vele.

A szomorú aktualitás után lássuk a novemberi toplistát:

1. Trojan-Downloader.Zlob.Media-Codec (trójai letöltõ)

2. Virtumonde (reklámprogram)

3. Rootkit.TDss (rootkit)
4. Trojan-Downloader.braviax (trójai letöltõ és ál-antivírus)
5. Explorer32.Hijacker (reklámprogram)
6. Trojan-Downloader általános kategória (trójai letöltõk)
7. Trojan-Spy.Win32.Zbot (trójai kémprogram)
8. Trojan.FakeAlert (trójai)
9. INF.Autorun (vegyes)
10. Zango (reklámprogram)

Kapcsolódó linkek:

Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Kémprogram miatt omlott össze egy tanítónő élete" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál