Szenzációs fotók: ember a Holdon - kicsit másképp

László Ferenc - 2013. április 30. | 11:30

Egy remek ötlet, egy kiváló helyszín és egy profi fotós szett együtt csodákra lehet képes.

Szponzorált hirdetések

A svájci Lucernben él egy remek ötletekből hiányt abszolút nem szenvedő fotós, egy bizonyos Philipp Schmidli, aki a fejébe vette, hogy egy gigantikus Hold háttér előtt szeretne megörökíteni egy bringást. Az öltetet gyorsan tervezés és keresés/kutatás követte, a fotós ugyanis azonnal elkezdte a Google Earth-öt nyúzni a megfelelő fotózási helyszín megtalálásához.


Schmidli előszőr januárban vitte volna végbe tervét, ekkor azonban folyton felhők zavarták meg a munkáját. Aztán februárban és márciusban is a kedvezőtlen időjárás húzta át a számításait, míg nem elérkezett április és magának a fotózásnak a végrehajtása. Emberünk mindehhez egy csúcskategóriás Canon EOS-1D X tükörreflexes fényképezőgépet, egy Canon EF 600mm f/4L IS II objektívet, valamint egy 2x-es telekonvertert használt. Az 1200 milliméteres gyújtótávolsággal büszkélkedő szett, illetve a helyszín így nézett ki:


Végeredményül pedig az alábbi szenzációs fotók készültek, a következő beállítások mellett: ISO 2500-as fényérzékenység, f25-ös rekesz, 1/250 másodperces zársebesség.

Szponzorált hirdetések

Őrület: ülj rá az objektívedre, vagy világíts vele!

A fényképezőgépek iránt rajongók lelkesedése sok esetben bizony abszolút határtalan lehet.

Őrület: ülj rá az objektívedre, vagy világíts vele!
Őrület: ülj rá az objektívedre, vagy világíts vele!

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Szenzációs fotók: ember a Holdon - kicsit másképp" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál