Ismét frissíthető a Canon EOS 7D

László Ferenc - 2012. szeptember 17. | 08:30

Megérkezett a japán gyártó felső-középkategóriás fényképezőgépének legújabb szoftvere.

Szponzorált hirdetések

Emlékezetes, hogy a Canon legutóbb augusztus elején adott ki szoftverfrissítést a 2009-ben érkezett EOS 7D tükörreflexes digitális fényképezőgéphez. Ez a 2.0.0-ás update számos lényeges változást és újdonságot hozott. Ilyen például a megnövelt maximális RAW képsorozat, melynek segítségével immár akár huszonöt RAW fájl is létrehozható gyors egymás utánban (eredetileg csak tizenöt). Ugyancsak újdonság a kamerán belüli RAW-képszerkesztés és JPEG-átméretezés, a maximális Auto ISO beállítás, a GPS támogatás, a fájlnevek személyre szabása, vagy például a kézi hangszint-állítás filmfelvétel közben. Ez volt tehát a 2.0.0-ás kiadás, mely azonban sajnos nem volt teljesen hibátlan, így most megjelent a három hibajavítást felvonultató 2.0.3-as új EOS 7D firmware.


A 2.0.3 készülékszoftver-verzió a következő javításokat tartalmazza:
-Kijavítja azt a hibát, amely miatt a fényképezőgép leáll az automatikus kikapcsolás beállításakor.
-Kijavítja azt a hibát, amely miatt a sorozatban készíthető képek maximális száma kevesebb, mint a keresőben megjelenő tényleges szám.
-Kijavítja azt az LCD kijelzőn megjelenő hibás üzenet, amely a fényképezőgépen szerkesztett RAW képek elmentésekor jelenik meg (ezek a hibák nem jelennek meg japán és a koreai nyelven).

A fent felsorolt javítások a 2.0.0 készülékszoftver-verzióban tapasztalható hibákat orvosolják. Ezek a hibák nem jelentkeznek az 1.2.5, vagy régebbi szoftververziók esetén. A 2.0.3 verzió a legfeljebb 2.0.0 szoftververzióval rendelkező fényképezőgépekhez készült. Ha a fényképezőgép szoftververziója esetleg már eleve 2.0.3, nem kell frissíteni a készülékszoftvert. A 2.0.0 vagy 2.0.3 verzióra való frissítést követően a fényképezőgép nem állítható vissza korábbi készülékszoftver-verzióra (1.0.7-1.2.5).

Ha az új, 2.0.X verziójú készülékszoftverre frissített EOS 7D fényképezőgépet a WFT-E5 B vezeték nélküli adóval használjuk, akkor a WFT-E5 B adó szoftverét frissíteni kell a legújabb, 1.0.7 verzióra; máskülönben nem lehet használni.

Szponzorált hirdetések

Hatalmas felbontású új Canon kamera

A Canon legújabb kamerája révén a Full HD-nál is jóval nagyobb felbontásban videózhatunk.

Hatalmas felbontású új Canon kamera
Hatalmas felbontású új Canon kamera

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ismét frissíthető a Canon EOS 7D" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál