Sony RX1: báránybőre bújt farkas

László Ferenc - 2012. szeptember 15. | 12:00

A Sony új fényképezőgépe a kompakt kialakítást hatalmas méretű szenzorral kombinálja.

Szponzorált hirdetések

A digitális fényképezőgépek felbontása az elmúlt években szépen lassan az egekbe szökött, no persze a felbontás növekedése ugyebár nem mindig egyenesen arányos a képminőség javulásával. Szerencsére a gyártók mostanság már arra is kezdenek odafigyelni, hogy a nagy felbontás mellé egyre nagyobb méretű szenzort társítsanak, ami viszont már tényleg egyet jelent a képminőség hathatós javulásával.


A sok pletykát és kémfotót követően a Sony most hivatalosan is bejelentette az RX1 típusjelzésű masinát, mely az első olyan kompakt fényképezőgép, melyben egy Full Frame méretű képérzékelő kapott helyet. Ez a CMOS technológiájú szenzor nem kevesebb mint 24 megapixeles (6000x4000 pixel) felbontással rendelkezik, ezenkívül pedig a 14 bites RAW feldolgozás, illetve az ISO50 és ISO25600 között állítható fényérzékenység mellett sem mehetünk el szó nélkül. A fix 35 milliméteres Carl Zeiss Sonnar T* objektív f2-es fényerővel büszkélkedhet, szűrőátmérője pedig 49 milliméter.

A magnézium vázas masina hátoldalán egy 3 colos és 1,12 millió képpontos LCD található, az EVF pedig opcionális. Az 5 fps sebességű sorozatfelvevő móddal rendelkező Sony RX1 nem lesz olcsó: a 113x65x70 milliméter méretű, illetve 482 gramm tömegű masina 2799 dolláros (650 ezer forint) áron fog debütálni. A forgalmazás előreláthatólag decemberben kezdődik majd meg.

Szponzorált hirdetések

Itt a Sony Exmor RS

A Sony előrukkolt legújabb, kifejezetten okostelefonos felhasználásra szánt képérzékelőivel.

Itt a Sony Exmor RS
Itt a Sony Exmor RS

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Sony RX1: báránybőre bújt farkas" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál