Mit tud az iPhone 5 kamerája?

László Ferenc - 2012. szeptember 14. | 08:30 Apple

Bár elsőre nem tűnik komoly előrelépésnek az új iPhone kamerája, azért persze akadnak kisebb-nagyobb változások.

Szponzorált hirdetések

Kezdjük is rögtön azzal, hogy mi az, ami nem változott az iPhone 5 kamerájában, vagyis maradt az iPhone 4S szintjén! Ilyen például a 8 megapixeles felbontású és hátsó megvilágítású képérzékelő (az érzékelő típusa állítólag megváltozott), a 3264x2448 képpontos fotófelbontás, a hibrid infravörös szűrő, az öt lencsetagot felvonultató optika, illetve az f2,4-es fényerő. Lényeges változás azonban, hogy az egész kamera modul 25 százalékkal kisebb lett, ami fontos szerepet játszik abban, hogy az iPhone 5 rendkívül vékony és kis térfogatú lehet.


Ugyancsak újdonság, hogy a külső behatásoktól egy rendkívül ellenálló zafírkristály üveg védi a kamerát, melynek új "dynamic low-light" üzemmódja az Apple szerint komoly segítséget jelent rossz fényviszonyok melletti fotózáskor. Ennek a megoldásnak a pontos működését egyelőre nem fedte fel a gyártó, az viszont biztos, hogy semmi köze sincs a Nokia-féle optikai képstabilizátorhoz, hanem sokkal inkább egy elektronikus képminőség javító megoldáshoz van szerencsénk.

Kaptunk továbbá egy újgenerációs ISP-t (Image Signal Processor), mely minden korábbinál hatékonyabb és intelligensebb zajszűrést tesz lehetővé, a kamera sebessége pedig az Apple közlése szerint mintegy 40 százalékkal növekedett. Említést érdemel még a 28 megapixeles új panoráma üzemmód, a továbbra is Full HD felbontású videófelvevő kapcsán pedig újdonság a továbbfejlesztett képstabilizátor, az arcfelismerő technológia (maximum 10 fizimiska), a videózás közbeni fotózás opció megjelenése, illetve az immár nem kettő, hanem három mikrofonos hangrögzítés.

Szponzorált hirdetések

Csak decemberben jön a nagy iPhone 6

Lássuk, hogy melyek a legfrissebb pletykák az idei új almás mobilok kapcsán!

Csak decemberben jön a nagy iPhone 6
Csak decemberben jön a nagy iPhone 6

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Apple
kamera
iOS
iPhone 5
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Mit tud az iPhone 5 kamerája?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál