Spéci bőrtok az új Sony fényképezőgéphez

László Ferenc - 2012. július 31. | 11:30

A japán gyártó legújabb kompakt fényképezőgépéhez most egy újabb hasznos kis kiegészítő érkezett.

Szponzorált hirdetések

A Sony június elején jelentette be a DSC-RX100 típusjelzésű fémvázas, prémium kategóriás digitális fényképezőgépet, melyhez nemrégiben jelent meg egy Richard Franiec-féle remek kis foglalat. Úgy látszik, hogy a kiegészítők gyártásával foglalkozó cégek körében igen népszerű ez a kis masina, hiszen most a Gariz rukkolt elő egy újabb hasznos RX100 kiegészítővel. A dél-koreai gyártó újdonsága nem más, mint egy bőrből készült borítás, mely a fényképezőgép alsó részét védi. Megjegyzendő, hogy a mintegy 15 ezer forintba kerülő, fekete és barna színben készülő borítás alsó része fémből készült, melyen a gyáritól eltérő helyen, az optikai tengely síkjában kapott helyet az állványmenet.


A Full HD videófelvevős Sony DSC-RX100-ban egy kereken 1 colos méretű Exmor CMOS szenzor kapott helyet, mely közel négyszer akkora, mint az átlagos kompakt gépekben lévő 1/2,3 colos érzékelők. Ennek köszönhetően rendkívül alacsony képzaj és remek képminőség érhető el az egyébként 20,2 megapixeles felbontású szenzorral.


Ugyancsak komoly fegyvertényt jelent a Carl Zeiss Vario-Sonnar T* objektív, mely f1,8-4,9-es fényerővel rendelkezik - a 28-100 milliméteres gyújtótávolság a gyakorlatban 3,6x-os optikai zoomot jelent. A 102x59x36 milliméter méretű, illetve 213 gramm tömegű újdonság révén maximum 5742x3648 pixeles felbontásban fotózhatunk, a fényérzékenység pedig ISO100 és ISO25600 között állítható. A természetesen optikai képstabilizátoros készülék hátfalát egy 3 colos és 1,2 millió pixeles WhiteMagic TFT LCD uralja.

Szponzorált hirdetések

Nagy fényerejű új kompakt fényképezőgép

A BenQ ezúttal egy a felsőkategóriában hadrendbe állítandó kompakt fotómasinát jelentett be.

Nagy fényerejű új kompakt fényképezőgép
Nagy fényerejű új kompakt fényképezőgép

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
CMOS
Sony
kompakt
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Spéci bőrtok az új Sony fényképezőgéphez" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál