Hiánypotló fotós adapter

László Ferenc - 2012. július 28. | 16:30

Az egyik szabvánnyal kompatibilis objektív nem használható egy más szabványú fényképezőgépen, vagy tán mégis?

Szponzorált hirdetések

Vegyünk gyorsan egy példát: egy hatalmas méretű Canon digitális tükörreflexes fényképezőgéppel rendelkezünk, és van is hozzá néhány objektívünk, aztán pedig a gépvázat le szeretnénk cserélni valami kisebbre, mondjuk egy mikro négyharmados, vagy Sony NEX masinára. Értelemszerűen a Canon géphez használt objektívek ilyenkor mennek a levesbe, pontosabban valamelyik apróhirdetős weboldalra - illetve létezik egy másik megoldás is.


Mi lenne, ha a Canon EF bajonettes meglévő objektíveket minden további nélkül használni tudnánk a vadonatúj cserélhető objektíves tükör nélküli (MILC) masinánkon? Merthogy most már erre is lehetőség nyílik, köszönhetően a Kipon által most bejelentett speciális adaptereknek, melyek mindezt lehetővé teszik. A kínai gyártó EF-to-MFT, illetve EF-to-NEX adapterei teljes elektronikus jeltovábbítással rendelkeznek, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a képstabilizálás, illetve az autofókusz mennyire marad majd használható. Ezenkívül a Kipon egyelőre még a várható árakkal kapcsolatban sem nyilatkozott.

Megjegyzendő egyébként, hogy adott esetben ennél jobb megoldás lehet, ha inkább a Canon vadonatúj MILC masinájából, az EOS-M-ből vásárolunk egy példányt, még pedig egy gyári adapterrel egyetemben.

Szponzorált hirdetések

Tükör nélkül támad a Panasonic DMC-G5

A Panasonic bemutatta legújabb MILC kategóriás digitális fényképezőgépét, a G5-ös modellt.

Tükör nélkül támad a Panasonic DMC-G5
Tükör nélkül támad a Panasonic DMC-G5

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Sony
Canon
DSLR
MILC
objektív
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Hiánypotló fotós adapter" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál