Itt a Canon EOS 650D

László Ferenc - 2012. június 8. | 09:56

A Canon egy vadonatúj alsó-középkategóriás tükörreflexes fényképezőgéppel rukkolt elő.

Szponzorált hirdetések

Emlékezetes, hogy a Canon tavaly februárban jelentette be az azóta komoly sikereket elért, EOS 600D típusjelzésű digitális tükörreflexes fényképezőgépet, melynek a mai napon bemutatkozott a közvetlen utódmodellje. A keresztségben Canon EOS 650D nevet kapott újdonság APS-C méretű képérzékelője változatlanul 18 megapixeles felbontással bír, azonban lényeges változás, hogy az új Hibrid CMOS folyamatos kontraszt alapú és fázis-különbség alapú autofókuszt biztosít. Ez utóbbi funkció előnyeit videófelvétel közben, illetve Live View módban élvezhetjük majd, ezenkívül pedig újdonság még a 60D-ből érkezett 9 pontos keresztszenzoros AF rendszer.


A 133x100x79 milliméter méretű, illetve 575 gramm tömegű masina révén maximum 5184x3456 pixeles felbontásban fotózhatunk, a fényérzékenység pedig immár ISO100 és ISO25600 között állítható. A hátlapon található 3 colos képátlójú kijelző érintésérzékeny, kihajtható és 1,04 millió képponttal van felvértezve. Említést érdemel továbbá az 5 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvevő, a Full HD videófelvevő (sztereó hang), a nagyteljesítményű Digic 5 processzor, illetve az SD/SDHC/SDXC kompatibilitás.

A Canon EOS 650D június végén debütál a kereskedelmi forgalomban: a gépváz mintegy 200 ezer forintba fog kerülni, a 18-55 milliméteres IS objektíves kit pedig körülbelül 230 ezer forintot kóstál majd.

Szponzorált hirdetések

Már frissíthető a Canon EOS 5D Mark III

A Canon közelmúltban debütált vadonatúj DSLR masinája új firmware-t kapott.

Már frissíthető a Canon EOS 5D Mark III
Már frissíthető a Canon EOS 5D Mark III

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Eos
Canon
DSLR
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Itt a Canon EOS 650D" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál