Olimpiai fotók nem kerülhetnek a Facebookra?

László Ferenc - 2012. április 28. | 09:00

Vélhetően óriási felháborodást fog okozni, ha a közelgő sporteseményeken készült felvételeket nem engedélyezik megosztani.

Szponzorált hirdetések

Nyakunkon az ötkarikás játékok, sokaknak vélhetően már régóta megvan a jegyük és egyesek talán már fényképezőgépet, vagy kamerás mobilt is úgy vásárolnak, hogy azzal majd az Olimpián is a lehető legjobb képeket tudják majd elkészíteni. A londoni sporteseményen történő fotózást/videózást természetesen semmi sem tiltja, azt viszont már igen, hogy az Olimpián készült felvételek felkerüljenek a világhálóra.


Történt ugyanis, hogy a London 2012 látogatói szabályzatába bekerült egy olyan tétel, mely kimondja, hogy a jeggyel rendelkező nézők csak és kizárólag saját használatra, otthoni célra készíthetnek fotókat, videókat és hangfelvételeket, illetve ezeket nem tölthetik fel az internetes közösségi oldalakra, blogokba. Joggal merül fel a kérdés, hogy a szervezők mégis hogyan gondolják megtiltani az igen népes nézőseregnek, hogy a Facebookra posztoljanak egy-egy jól sikerült fotót, vagy hogy a YouTube-ra feltöltsenek egy remek kis olimpiai videót?

A XXX. nyári olimpiai játékok idén július 27. és augusztus 12. között kerülnek megrendezésre a brit fővárosban - addig még van egy kis idő arra, hogy a szervezők tisztázzák, hogy pontosan hogyan is gondolják a fentieket.Szponzorált hirdetések

Kapszulákban alszanak a londoni olimpia rendszergazdái

Speciális alvó boxokat telepítenek a számítógépek mellé, hogy állandó legyen a rendszerek felügyelete.

Kapszulákban alszanak a londoni olimpia rendszergazdái
Kapszulákban alszanak a londoni olimpia rendszergazdái

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Olimpiai fotók nem kerülhetnek a Facebookra?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál