Mit tud az új iPad kamerája?

László Ferenc - 2012. március 8. | 10:30 Apple

Az Apple új táblagépe elődjénél jóval komolyabb tudású kamerát tudhat magáénak.

Szponzorált hirdetések

Az elsőgenerációs iPadben ugyebár egyetlen kamera sem volt, aztán az iPad 2-be már két darab fényleső is került: egy 1 megapixeles hátulra és egy 0,3 megapixeles (VGA) előre. A tegnap este debütált harmadik iPad előlapján változatlanul egy 0,3 megapixeles kamera figyel, viszont a hátoldali főkamera jelentős fejlesztésen esett át.


A vadonatúj iPadbe került iSight kamera lelke egy hátsó megvilágítású és 5 megapixeles felbontású képérzékelő, melynek segítségével maximum 2592x1944 képpontos fényképek készíthetők (iPad 2: 960x720 pixel, 0,7 megapixel). Természetesen az autofókusz sem hiányozhat a fedélzetről, ezenkívül pedig nem elhanyagolható szempont, hogy az öt darab lencsét felvonultató optika f2,4-es fényerővel rendelkezik. Az új iPaddel készített első Apple tesztfotókat itt lehet megtekinteni.


Az iPhone 4S-ben lévőhöz nagyon hasonló technológiájú kamera hibrid infravörös szűrőt és arcdetektáló funkciót is felvonultat - a készülék egyszerre maximum tíz fizimiskát képes felismerni. Míg az előd maximum 1280x720 pixeles (30 fps) videókat tudott felvenni, addig az új iPad már simán megugorja a Full HD szintet, vagyis 1920x1080 pixeles (30 fps) mozgóképeket is rögzíthetünk vele, ráadásul fejlett képstabilizálás mellett.

Szponzorált hirdetések

Két iPad generáció is jön idén?

Egyre többször hallani, hogy az Apple idén már nem csupán egy, hanem rögtön két új iPad generációval készül a piac learatására.

Két iPad generáció is jön idén?
Két iPad generáció is jön idén?

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Apple
iPhone
iPad
az új iPad
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Mit tud az új iPad kamerája?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál