Különleges járgány rázós fotótémákhoz

Horváth Balázs - 2012. március 5. | 12:43

Mit eredményez, ha a fotózás szeretete találkozik a kütyüimádattal? Ez a BeetleCam.

Szponzorált hirdetések

Will Burrard-Lucas fejébe vette, hogy új módszereket próbál ki a vadállatok fotózása terén. Még 2009-ben megépített testvérével (Matt) egy hatkerekű járgányt, amit BeetleCamnek neveztek el. A hatkerekű, holdjáróra hasonlító, távvezérelt kisautóra egy tükörreflexes digitális fényképezőgépet szereltek és így próbálták fotózni Tanzániában a vadakat. Felkészületlenségük és tapasztalatlanságuk következtében a fényképezőgépet rövid időn belül elvesztették, a BeetleCam pedig szinte teljesen megsemmisült.


Mégis olyan fantasztikus képeket készítettek ezzel a módszerrel, ami egyrészt világhírnevet szerzett nekik, másrészt nekirugaszkodtak a projekt tökéletesítésének. Ez abból állt, hogy a korábbi holdjárót „páncélzattal" látták el, illetve megterveztek egy második modellt (BeetleCam Mark II), amit egy sokkal drágább kamerával szereltek fel, (Canon 1Ds MK III), illetve hozzádobtak még egy dupla vakuból álló rendszert, sőt, képessé tették HD-minőségű videofelvételek rögzítésére és közvetítésére is. Az új szettel immáron Kenyába, a Masai Mara Nemzeti Parkba ruccantak ki, ahol elsősorban oroszlánokat fotóztak.


Lenyűgöző, szuper közeli képek születtek, a terv pedig bevált, hiszen a borítással megerősített BeetleCam szenvedett ugyan sérüléseket, de egyik sem volt olyan mérvű, hogy be kellett volna fejezni a fotózást. Hogy némi üzlet is legyen a dologban, a fotósok nem voltak restek egy külön oldalt létrehozni a járgány értékesítésére.


Így, aki rázós helyszíneken állatokat, embereket, vagy bármi olyat akar fotózni, amit nem szívesen tenne meg személyesen, az meg is vásárolhatja a BeetleCamet oroszlánálló borítással, négy-hatkerekű kivitelben, különböző tartóelemekkel, és még számtalan extrával, ami csak felmerülhet. Az ár természetesen nem meghatározott, hiszen nagyban függ az igényektől, de azt sejtjük, hogy nem mérik olcsón.

BeetleCam is Back Teaser from Will & Matt Burrard-Lucas on Vimeo.

Szponzorált hirdetések

Brutális zoom kerül a titkos új Canonba

Ez a hivatalosan egyelőre még be nem jelentett újdonság elsősorban hatalmas zoomátfogásáról ismerszik meg.

Brutális zoom kerül a titkos új Canonba
Brutális zoom kerül a titkos új Canonba

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Afrika
Canon
BeetleCam
oroszlán
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Különleges járgány rázós fotótémákhoz" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál