46 megapixeles kompakt fényképezőgép

László Ferenc - 2012. február 9. | 14:00

Ilyen az, amikor egy kis méretű gépvázba hatalmas méretű képérzékelő kerül.

Szponzorált hirdetések

A keresztségben Sigma DP1 Merrill nevet kapott újdonság alig 122x67x64 milliméter méretű, illetve 330 gramm tömegű, vagyis csak alig nagyobb és nehezebb egy átlagos kompakt masinánál, de képminősége a gyártó szerint jóval meghaladja a normál kompaktok szintjét.


A Sigma előszeretettel tünteti fel 46 megapixeles felbontásúnak a DP1 Merrillt, melyben azért van némi igazság, de lássuk, hogy pontosan miről is van szó! A fényképezőgép lelke egy APS-C méretű, tehát 24x16 milliméteres Foveon X3 (CMOS) szenzor, mely három rétegen, rétegenként mintegy 15,3 millió képpontot (4800x3200 pixel) vonultat fel, ugyanis a három alapszín külön-külön érzékelő felületeket kapott. Ugyanez a szenzor rejtőzik egyébként a cég tavalyi SD1-es DSLR készülékében is.


A Dual True II Engine processzort felvonultató újdonság természetesen nemcsak JPG, hanem RAW formátumban is képes dolgozni, f2,8-as fényerejű objektíve pedig 19 milliméteres gyújtótávolsággal (átszámítva 28 milliméter) rendelkezik. Szólnunk kell továbbá a manuális fókusz opcióról, a 920 ezer pixeles, fixen beépített TFT LCD kijelzőről, a vakukpapucsról, illetve a sajnos csak 640x480 pixeles (30 fps) videófelvevőről.

A Sigma DP1 Merrill árával és elérhetőségével kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a gyártó. A masinának érkezik egyébként egy DP2 Merrill nevezetű testvérmodellje, mely kicsit vékonyabb gépvázáról, illetve 30 milliméteres fókusztávolságú (45 milliméter) objektívjéről ismerszik meg.

Szponzorált hirdetések

Panasonic GX1 teszt: mert megérdemeltük

Sokat vártunk a GF1 valódi utódmodelljére, mely most végre itt van, megérkezett.

Panasonic GX1 teszt: mert megérdemeltük
Panasonic GX1 teszt: mert megérdemeltük

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "46 megapixeles kompakt fényképezőgép" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál