Világrekord: 42x-es zoomos fényképezőgép

László Ferenc - 2012. február 3. | 14:00 GPS

Az optikai zoomátfogás terén a Nikon egy újabb mérföldkőhöz érkezett - íme a vadonatúj P510.

Szponzorált hirdetések

A Nikon már tavaly is igen magasra helyezte a lécet, amikor is bemutatta a harminchatszoros nagyításra képes objektívvel felvértezett P500-as modellt: ez a készülék 22,5-810 milliméteres gyújtótávolsággal rendelkezett. A most debütált utódmodell azonban még ezen is túltesz, lévén, hogy a P510-be már negyvenkétszeres (41,66x) optikai zoom került. Mindezt úgy érte el a gyártó, hogy 24 milliméteres nagylátószöget és 1000 milliméteres tele állást alkalmazott, ezenkívül pedig az f3,0-5,6-os fényerő sem nevezhető rossznak. Kíváncsian várjuk egyébként, hogy a képminőségre vajon milyen hatást gyakorol majd ez a nagyon szigorú zoomátfogás!


A BSI-CMOS technológiájú, vagyis hátsó megvilágítást alkalmazó képszenzor 16 megapixeles felbontású, a képek feldolgozásáról pedig egy Expeed C2-es processzor gondoskodik. A fényérzékenység ISO100 és ISO6400 között állítható, ezenkívül pedig többek közt a zársebességet és a rekeszértéket is manuálisan szabályozhatjuk.


A szenzormozgatásos stabilizálást kapott újdonság hátoldalát egy 3 colos képátlóval és 921 ezer képponttal rendelkező kihajtható kijelző uralja, ami mellett még egy kis elektronikus keresőnek is jutott hely. Szólnunk kell továbbá a 2 centiméteres tárgytávolságot biztosító makró módról, a Full HD felbontású (30 fps) videófelvevőről, az 5 fps sebességű sorozatfelvevőről, illetve az integrált GPS-vevőről. A fekete és vörös színekben érkező Nikon P510 várhatóan még ebben a hónapban fel fog bukkanni a kereskedések polcain, még pedig mintegy 140 ezer forintos áron.

Szponzorált hirdetések

Szuperolcsó vízálló fényképezőgép érkezett

A Nikon rájött arra, hogy a low-end szektorban is szükség lenne egy igazi strapabíró modellre.

Szuperolcsó vízálló fényképezőgép érkezett
Szuperolcsó vízálló fényképezőgép érkezett

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Világrekord: 42x-es zoomos fényképezőgép" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál