iOS 6: Nem tetszik a felhasználóknak az Apple új térképe

Váraljai Krisztián - 2012. szeptember 20. | 18:00 Apple mobil

Az iOS 6-ból kidobott Google Maps helyett az Apple egy saját megoldást vezetett be, aminek nem mindenki örül.

Szponzorált hirdetések

Az iOS 6 főbb változásai között szerepel a térképes szoftverük lecserélése. Egészen eddig a Maps alkalmazásuk a Google szolgáltatását takarta, ám az iOS 6-ban minden létező szálat meg akart szakítani a cupertinói vállalat a keresőóriással - ennek okán lelőtték a hivatalos YouTube kliensüket is.


A Google szolgáltatását leváltó megoldás alapját a TomTom-tól vásárolt térképes adatok szolgáltatják, melyeket összeféstültek az OpenStreetMaps adataival. Ezekre fejlesztett le az Apple egy saját felületet, és néhány extra szolgáltatást, mint a 3D-s nézet, vagy a turn-by-turn navigáció. A tegnapi naptól elérhető iOS 6-os frissítéssel érkező alkalmazás viszont nem nyerte el mindenki tetszését.

A BCC jelentése szerint főleg az Egyesült Államokon kívüli területeken van probléma. Vannak városok, melyek földrajzilag teljesen rossz helyen vannak, de olyan település is akad, amit szimplán kihagytak. A listában nem csak kisebb faluk vannak, de egészen jelentős helyek is. Ha mind ez nem lenne elég, a navigációval is akadnak problémák, hisz sokszor olyan irányba terel a szoftver, amerre egyébként nem lehet menni.

A TomTom nyilatkozata szerint a hiba nem az ő adatbázisukban van, mivel az Apple rakta össze a rendszert, ők csak a nyers adatokkal szolgáltak - így például a vizuális megjelenítésért kizárólag a cupertinói vállalat felel. Fontos különbség az Apple és a Google térképe között, hogy míg előbbi vette az adatokat, utóbbi maga gyűjtötte és dolgozta fel azok éveken keresztül, így nem csoda, hogy sikerült egy ennyire kiforrott szolgáltatást összepakolniuk.

Jelenleg nincs sok alternatíva, de ha hihetünk a Google-nek, hamarosan a YouTube-hoz hasonlóan a Google Maps is visszatérhet, mint különálló, a vállalat által fejlesztett alkalmazás.

Szponzorált hirdetések

Alma-fotók: nézd meg, úgysem hiszed el!

Bármilyen hihetetlen is, ezeket az elképesztő fényképeket bizony mind egytől egyig mobil készülékekkel fotózták. Magyar pályázót is díjaztak.

Alma-fotók: nézd meg, úgysem hiszed el!
Alma-fotók: nézd meg, úgysem hiszed el!

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Apple
mobil
térkép
maps
iOS 6
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "iOS 6: Nem tetszik a felhasználóknak az Apple új térképe" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál