Kevesebb alkatrészt rendel az Apple a Samsungtól

Váraljai Krisztián - 2012. szeptember 7. | 11:30 Apple pletyka

Nem elég, hogy a perben igen komoly győzelmet aratott az Apple – máshol is ütik a Samsungot.

Szponzorált hirdetések

Mint az köztudott, a Samsung az Apple egyik, ha nem a legnagyobb beszállítója. Kijelzőket, memóriamodulokat (DRAM és NAND), processzorokat, és egyéb alkatrészeket is gyárt a dél-koreai vállalat az Apple legsikeresebb termékeibe, mint például az iPad, az iPhone, vagy az iPod.


Ez az üzleti kapcsolat olyan szoros volt, hogy több új gyárat is épített a Samsung, hogy az Apple hihetetlenül magas alkatrészigényét ki tudják elégíteni. Ezek hosszútávon megtérülő befektetések, vagyis nem mondhatjuk, hogy már most megtérült volna a beruházás. Többek között ezért is lehet nagyon fájdalmas a Samsungnak, hogy belsős információk szerint radikálisan csökkentette rendeléseit az Apple, és a következő iPhone-hoz már a Toshiba, a Hynx, és az Elpida fogja szállítani a memóriamodulok nagy részét.

Ezen kívül az akkumulátorok gyártását is átszervezte a vállalat, amiket eddig szintén a Samsung egyik részlege készített.

A Samsung ez által sokkal több pénztől eshet el, mint amennyit a per okán ki kell fizetnie az Apple-nek, pedig az az összeg több mint 1 milliárd dollár.

Szponzorált hirdetések

A Samsung egyre jobban szorongatja az Apple-t

A tabletpiacot még mindig az almás logós gyártó dominálja, de várhatóan már nem sokáig.

A Samsung egyre jobban szorongatja az Apple-t
A Samsung egyre jobban szorongatja az Apple-t

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Kevesebb alkatrészt rendel az Apple a Samsungtól" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál