Windows 8-as tableteket mutatott be az ASUS

Váraljai Krisztián - 2012. augusztus 29. | 17:30 tablet

ASUS Vivo Tab, és Vivo Tab RT néven érkezik a két újdonság, mellyel az őszi rohamra készül a gyártó.

Szponzorált hirdetések

Várható volt, hogy az IFA milliónyi Windows 8-as eszköz bemutatását fogja elhozni számunkra, és az is biztos volt, hogy a korábban már leleplezett „Transformer" jellegű, 11,6"-os ASUS gépek is meg fogják magukat mutatni.


Nem is okozott csalódást a tajvani vállalat, hisz a mai napon lerántották a leplet a Vivo Tab, és Vivo Tab RT táblagépekről.

Az új név alatt futó megoldások közül az RT változat a Windows 8 RT elnevezésből adódóan az ARM-architektúrás variánst rejti. A gép lelke a négymagos Nvidia Tegra 3, mely már több ASUS által gyártott táblagépben is szerepet kapott. RAM-ból 2 GB, míg belső tárhelyből 32 GB fért a burkolat alá. A kijelző egy 1366x768-as felbontású SuperIPS+ panelből áll, melynek fényereje az egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága. Súlya 530 gramm, vastagsága pedig 8,3 mm, ami az átlagosnál jóval kedvezőbb adatokat jelent. A hátlapon egy 8 megapixeles, míg az előlapon egy 2 megapixeles kamera segít a fontos pillanatok megörökítésében. Bár a táblagépek esetében annyira nem fontos, mint az okostelefonokéban, a Vivo Tab is kapott NFC lapkát.

Vivo Tab RT

Vivo Tab RT


A Vivo Tab az architektúra tekintetében különbözik az előbb említett RT-s kiadástól. Az alapja ugyanis az x86-os Intel Atom, mely mellé szintén 2 GB RAM, valamint egy 64 GB-os eMMC tároló került be. Fizikai méreteit tekintve alig combosabb a sima Vivo Tab, mint az RT - 8,7mm vastag, és 630 gramm súlyú. A gép kompatibilis a Wacom digitalizáló tollaival, melynek köszönhetően a Samsung Galaxy Note 10.1 esetleges későbbi Windows 8-as változatával is tud versenyezni.

Vivo Tab

Vivo Tab


A billentyűzetes dokkoló hasonlóan fog működni, mint az androidos Transformerek esetében.
A termékek megjelenése a Windows 8 debütálásakor várható, ám az árak egyelőre ismeretlenek.

Szponzorált hirdetések

Öt az egyben: az ASUS megint nem viccel

Az ASUS mostanában csak gondol egyet, és az egy idő után kváziszabvánnyá válik. Most konkrétan a svájcibicska-életérzést hozza be a notebook-tablet-telefon univerzumba. A csúcsgép...

Öt az egyben: az ASUS megint nem viccel
Öt az egyben: az ASUS megint nem viccel

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
ASUS
tablet
Windows 8
Vivo Tab
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Windows 8-as tableteket mutatott be az ASUS" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál