Vízálló, mosható billentyűzet a Logitechtől

Horváth Balázs - 2012. augusztus 22. | 16:30 kütyü

A K310-es lézergravírozású billentyűkkel rendelkezik, ami a szokásosnál is ellenállóbbá teszi.

Szponzorált hirdetések

Ha van elsődleges Murphy törvénye a billentyűzetekkel kapcsolatban, akkor az az, hogy, ha felborul egy pohár folyadék az asztalon, akkor az elsősorban a gombok közé fog befolyni. De nemcsak ez jellemzi ezt a perifériát, hanem az is, hogy a szennyeződés a gombokon, illetve azok között ül meg a legkönnyebben és így tisztítása sem a legegyszerűbb.


A Logitech Washable Keyboard K310 vízálló, és egyben mosható is, így a makacsabb szennyeződések is eltávolíthatók róla. A mosogatógépet persze nem bírja, de a gyártó ajánlása szerint kímélő tisztítószerrel és legfeljebb 50 Celsius foknál nem melegebb vízzel probléma nélkül rá lehet menni. Mivel vezetékes billentyűzetről van szó, az USB-csatlakozást a tisztítás alatt távol kell tartani a folyadéktól, mivel az a rész nem vízálló, illetve azt is érdemes észben tartani, hogy 30 centinél mélyebb vízbe ne merítsük


Lemosás után gyorsan megszárad a K310-es, mivel a hátlapba elhelyezett lyukaknak köszönhetően a víz könnyedén távozik. A gombokat is felkészítették a vízzel való találkozásra: a lézergravírozás, valamint az UV bevonat biztosítja a hosszú élettartamot, maguk a billentyűk pedig egyenként 5 millió leütésre vannak hitelesítve.

A teljes méretű klaviatúra rendelkezik az F-billentyűsorral, numerikus paddal, és 12 gyorsgomb is található rajta, amelyekkel közvetlenül elérhető az internet, a levelezésünk, illetve egyéb, multimédiával, játékkal összefüggő funkciók. A K310 a Logitech hazai oldala szerint 12 990 forintért már előrendelhető, a megjelenése idén őszre várható.

Szponzorált hirdetések

Még élethűbb a virtuális valóság

A napokban már a fejlesztőkhöz kerülnek az Oculus Rift DK2 első példányai, amelyek még inkább beszippantanak a virtuális valóságba.

Még élethűbb a virtuális valóság
Még élethűbb a virtuális valóság

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Vízálló, mosható billentyűzet a Logitechtől" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál