Vége az androidos Flashnek

Váraljai Krisztián - 2012. augusztus 15. | 10:30 Android Google

A mai napon leszedte az Adobe a Flash Playert a Play Store-ból.

Szponzorált hirdetések

Novemberben, amikor a Google bemutatta az Ice Cream Sandwichet, az Adobe egy meglepő bejelentést tett - ez az utolsó rendszer, mely hivatalosan támogatott lesz általuk. Ez azért volt furcsa, mert egészen addig az Adobe teljes vállszélességgel kiállt az Google megoldása mellett. Azon a napon viszont kijelentették, hogy a jövő mindenképpen a HTML5, hisz azzal sokkal egyszerűbb - sőt, csak az által lehetséges - a crossplatform mobilfejlesztéseket véghezvinni.


Az Adobe nagy terveket szőtt a Flash köré, de valahol ott bukhatott el a projekt, amikor az Apple nemet mondott annak implementálására. Hiba dominál az Android, önmagában kevés ahhoz, hogy sikeres lehessen a mobilos Flash. Arról már nem is beszélve, hogy rengeteg probléma volt a klienssel, hisz az még a legerősebb mobilokon sem tudott úgy teljesíteni, hogy a felhasználói élmény értékelhető legyen.

Korábban már kijelentette a vállalat, hogy a Jelly Bean (4.1) egyáltalán nem lesz támogatott - persze vannak trükkök, hogy működésre bírjuk, de ezek nem hivatalos módszerek. Mától kezdve viszont azok sem telepíthetik az alkalmazást, akik egyébként kompatibilis eszközzel rendelkeznek.

A desktop rendszereken sem fényes a Flash helyzete - a Microsoft a Modern UI (Metro UI) kiadású Internet Explorer 10-be már csak limitáltan engedélyezi a Flash használatát. Tényleg az utolsókat rúgja tehát a Flash, és pár éven belül akár teljesen el is tűnhet.

Szponzorált hirdetések

380 ezer forint felett nyitott Európában a Google Glass

A Google okosszemüvege mostantól hivatalosan már Európában is megvásárolható.

380 ezer forint felett nyitott Európában a Google Glass
380 ezer forint felett nyitott Európában a Google Glass

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Android
Adobe
Google
Flash
HTML5
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Vége az androidos Flashnek" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál