Újabb nagy elbocsátások a Motorolánál

Horváth Balázs - 2012. augusztus 13. | 13:30 mobil Google

A Google elbocsátásokkal és irodák bezárásával akarja helyrerázni a mobilgyártót.

Szponzorált hirdetések

A keresőóriás májusban pontot tett a Motorola Mobility felvásárlására és máris hozzálát a cég folyamatainak rendezéséhez. Ez elsősorban a munkaerő állomány 20 százalékos csökkentésében, valamint a 94 iroda egyharmadának bezárásában fog megmutatkozni az elkövetkező hónapokban.


Ez az első lépés abban a folyamatban, amelynek során a Google újra versenyképessé akarja tenni a gyártót az Apple-el és a Samsunggal szemben. Ez azt jelenti, hogy nem cél a vállalat elsorvasztása, pedig az első vélemények éppen arról szóltak, hogy a Motorolára kizárólag az értékes szabadalmai miatt volt szüksége a Google-nak.

A 4000 elbocsátás egyharmada az Egyesült Államokban fog megtörténni, a cég ezen kívül kivonul azokról a piacokról, ahol nem tud profitot termelni, de készülékek terén is igyekszenek megújulni: nem a nagyszámú, alsókategóriás telefonok gyártására, hanem az igényes csúcskészülékre fognak összpontosítani, mondta el a The New York Times-nak adott interjújában Dennis Woodside, a Motorola újonnan kinevezett vezérigazgatója.


Az elemzők erre azonnal azzal reagáltak, hogy igen kemény fába vágja ezzel a fejszéjét a Motorola, hiszen az említett piac 90 százalékát a Samsung és az Apple uralja, a fennmaradó 10 százalékon pedig olyan gyártókkal kell osztozkodni, mint a RIM, az LG, és a Nokia. Ebben a Motorola segítségére lehet az újonnan létrehozott, Advanced Technology and Projects névre kereszteltek fejlesztőcsoport, aminek vezetésével a Darpa (az USA Védelmi Minisztériuménak fejlesztésekért felelős részlege) egyik munkatárást, Regina Dugant bízták meg.

Woodside reményei szerint ez a kis létszámú, de szakmailag rendkívül erős, agilis csapat olyan technológiai megoldásokat, újításokat fog hozni, amivel újra erőre kaphat a gyártó. Ezen kívül azt is megerősítette az igazgató, hogy továbbra is függetlenséget élveznek a Google-től, és minden erejükkel azon vannak, hogy képesek legyenek olyan mobilt gyártani, amely a Google következő referenciakészüléke lehet.

Szponzorált hirdetések

Az Xbox mégsem sérti a Google jogait

A döntéssel a bíróság a saját korábbi határozatát változtatja meg, viszont így a Microsoft nevethet és a Google pityereghet.

Az Xbox mégsem sérti a Google jogait
Az Xbox mégsem sérti a Google jogait

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Újabb nagy elbocsátások a Motorolánál" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál