Új funkciók a YouTube videó szerkesztőjében

Horváth Balázs - 2012. augusztus 10. | 15:30 közösség tények

Sokat egyszerűsödött a szerkesztőfelület használata, többféle hatással gazdagíthatjuk felvételeinket.

Szponzorált hirdetések

A világ legnagyobb videomegosztó oldalának fejlesztői mindent megtesznek, hogy kedvenc házi felvételeinket minél jobb minőségben és formában tárhassuk a nagyközönség elé. Korábban a kézremegéses hibák kiküszöbölésére kínálat megoldást, ami egy automatizált folyamat volt, a felhasználó nem nyúlhatott bele a részletekbe.


Ezen a héten új szerkesztőfunkciók jelentek meg az oldalon, amelyek persze nem veszik fel a versenyt a profi szoftverekkel, de nem is ez a célja. Sokkal inkább arról van szó, hogy egyszerű eszközökkel bárki, különösebb szakértelem nélkül fel tudja dobni a videóit. Ehhez a videoszerkesztő menüpontot kell megnyitni bejelentkezés után, ahol rögtön látható, hogy a már elkészült felvételek is kezelésbe vehetők.

A nyersanyag kiválasztása az alsó, szerkesztőcsíkra húzással történik, ahol különböző effektekkel láthatjuk el őket. Lehetőség van a szabadon felhasználható, úgynevezett „creative commons" videók beépítésére, bekeverésére, de ezen kívül rendelkezésre állnak különböző, szintén szabadon felhasználható audioanyagok. A megjelenés változtatására komolyabb lehetőségek nincsenek, hiszen ez kimerül 15-féle átmenet kiválasztásának lehetőségében, amivel kapcsolatban negatívum, hogy az áttűnések időtartama nem állítható. Végül az utolsó menüpont a címezésre, feliratozásra szolgál, vagyis minden megvan ahhoz, hogy egy egyszerű, otthoni videót elkészítsünk.


A jobboldali ablakban minden változtatás azonnal ellenőrizhető, így bármikor visszavonható egy-egy kevésbé sikerült átalakítás. A videó 10 ezredik megtekintéséig a mozgóképen végrehajtott változtatások bármikor visszavonhatók, ha pedig átlép a 10 ezres határt, akkor az eredeti fájl ugyanúgy visszaállítható, de a módosított videóhoz már nem lehet hozzányúlni.

Szponzorált hirdetések

A magyarok is félnek a megfigyeléstől

Nem csak a bűnözőktől, de a kormányzati szervektől is félünk: attól legalábbis mindenképpen, hogy ezek megfigyelnek minket az interneten. Ilyen téren is itt van Amerika.

A magyarok is félnek a megfigyeléstől
A magyarok is félnek a megfigyeléstől

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
közösség
YouTube
tények
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Új funkciók a YouTube videó szerkesztőjében" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál