Hekkerek törölték a riporter minden adatát és fiókját

Szőlősi Tibor - 2012. augusztus 8. | 18:30 Apple tények

Az Amazon és az Apple biztonsági hiányossága miatt totális támadás áldozata lett. Az almás cég is komolyan vette.

Szponzorált hirdetések

Mat Honan, a Wired című amerikai magazin újságírója a saját szavaival élve "elvesztette teljes digitális életét." Az Amazon, majd pedig az Apple ügyfélszolgálat gyenge biztonsági intézkedései miatt múlt hétvégén a támadók a riporter Twitter fiókjáig jutottak. Közben töröltek mindent, amit találtak, még az Apple eszközök tartalmát is.


A probléma ott kezdődött, hogy az egyik bűnöző az Amazonon keresztül hozzáfért Honan bankkártyájának utolsó négy számjegyéhez. Ezután magát Honan-nek kiadva felhívta az Apple telefonos ügyfélszolgálatát azzal, hogy elfelejtette almás e-mail fiókjának jelszavát. Az új jelszó kiadásához a biztonsági kérdés pont a bankkártyaszám utolsó négy számjegye volt.

Az új jelszóval probléma nélkül beléphettek a riporter .Me e-mail fiókjába. Mivel ez az e-mail cím volt megadva másodlagos elérhetőségként Honan Gmail-fiókjához, elfelejtett jelszóra hivatkozva új kódot kértek ahhoz is. Innen pedig ugyanezzel a lépéssel bejutottak mind a saját, mind pedig korábbi munkahelye, a Gizmodo IT híroldal Twitter profiljába.

Mat Honan elvesztette digitális életét

Mat Honan elvesztette digitális életét


Mint utólag kiderült, a hekkerek célja a Twitterre való belépés volt, azért, hogy az újságíró és a Gizmodo neve alól gyűlölködő, rasszista üzeneteket tehessenek közzé. Sajnos az ide vezető út közben mindent megsemmisítettek maguk mögött, majd szórakozásként az Apple biztonsági eszközével távolról törölték iPhone-ja, iPadje és MacBookja teljes tartalmát is.

Az Apple az esetre reagálva hétfőn még azt közölte, hogy az ominózus esetben nem a belső szabályzatnak megfelelően jártak el az érintett munkatársak, kedden azonban teljesen letiltották a telefonon keresztüli jelszópótlás lehetőségét. Egyes források szerint a tiltás legalább 24 órán keresztül érvényben marad, amíg az Apple felülvizsgálja biztonsági eljárásait.

Szponzorált hirdetések

2012: Csúcson a Samsung, a mobiltelefon-eladások pedig 1,6 milliárd felett

Mindenkinek mobiltelefon van már a zsebében – mondhatjuk bátran a számokat látva.

2012: Csúcson a Samsung, a mobiltelefon-eladások pedig 1,6 milliárd felett
2012: Csúcson a Samsung, a mobiltelefon-eladások pedig 1,6 milliárd felett

- cikk vége -

Forrás:
Wired
Cimkék:
Apple
tények
törlés
hack
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Hekkerek törölték a riporter minden adatát és fiókját" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál