Beszólt az Acer a Microsoft táblagép miatt

Váraljai Krisztián - 2012. augusztus 7. | 15:30 tablet

Nem tetszik az Acer CEO-jának, hogy a Microsoft ki fogja adni a Surface-t.

Szponzorált hirdetések

Már a Surface bejelentésekor lehetett tudni, hogy nem fognak örülni a PC/tablet gyártók a Microsoft táblagépének. Ennek az egészen egyszerű oka az, hogy nyilván a redmondi óriás a saját megoldását fogja leginkább nyomni, mind a frissítések megjelenését, mind az árstratégiát tekintve.


A valóban impozáns Surface eddig nem talált támadóra, ám az Acer vezetője, JT Wang úr csalódottságát fejezte ki, és felszólította a Microsoftot, hogy gondolja át táblagépének kiadását.

„Mondtuk, hogy gondoljátok át, kétszer is. Ez a lépés igen negatív hatással lehet a teljes ökoszisztémára, és a legtöbb gyártó negatívan jöhet ki belőle. Ez a terület nem olyan, amiben jók vagytok, gondoljátok át!" - címezte a szoftveróriásnak Wang, majd hozzátette: „Ha a Microsoft beszáll a hardver piacra, akkor mi mit fogunk csinálni? Továbbra is rájuk kell hagyatkoznunk, vagy kereshetünk más alternatívákat?"


Ezzel nyilván arra utalt az Acer vezetője, hogy a Microsoft a lépésével rengeteg pénzt vesz ki a partnerei kezéből, és azt sem tartják kizártnak, hogy alternatívák után kezdenek kutatni. Ez az Acer esetében duplán érdekes, mivel ők szinte minden feltettek a Windows-os termékeikre.

Szponzorált hirdetések

Szuperolcsó windowsos tablet

Ez a vadonatúj készülék elérhető áron kínál Windows 8.1 életérzést mindössze 7 colon.

Szuperolcsó windowsos tablet
Szuperolcsó windowsos tablet

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Beszólt az Acer a Microsoft táblagép miatt" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál