Falon át látja az új radar az embereket

Váraljai Krisztián - 2012. augusztus 6. | 11:30 Tudomány

Egy aktatáska méretű eszközzel akár a falon túl lévő embereket is detektálni lehet.

Szponzorált hirdetések

A University College London kutatói egy egészen forradalmi eszközzel léptek színre. A főleg katonai- és rendőrségi célokra fejlesztett eszköz képes a frekvencia-változásokat érzékelni, és ebből a közelben mozgó tárgyakról és emberekről is sok dolgot ki lehet deríteni. A sebességük, és méretük mellett a mozgásuk pontos irányát is kiírja a szerkezet.


A legfőbb tulajdonsága mégis az, hogy észrevehetetlen, ha ezzel kutatakodunk, mivel nem bocsát ki rádióhullámokat, és egyéb jeleket. Az aktatáska méretű berendezés belsejében egy rádió vevő található, mely két antennát, és egy jelfeldolgozó egységet tartalmaz. Karl Woodbridge és Kevin Chetty már meg is építette a prototípust, mellyel sikeresen demonstrálták is a technológiát.


A szerkezet képes akár 1 láb, azaz kb. 30 centiméter vastag falakon keresztül is működni. A kutatók reményei szerint a közeljövőben akár rajtaütésekkor is használni fogja a katonaság, a rendőréség, és egyéb elhárító szervek, mivel ezen eszköz által sokkal pontosabb és biztosabb stratégiát lehet megalkotni, a szobában tartózkodók létszáma, és mozgása alapján.

Szponzorált hirdetések

Eggyel védtelenebbek leszünk az űr felől

Az Armageddon óriás-meteorjának érkezéséről jó előre szólt a védelmi rendszer... a filmben. Most viszont épp bezárja egyik fontos "űrfigyelő" szolgáltatását az Egyesült Államok...

Eggyel védtelenebbek leszünk az űr felől
Eggyel védtelenebbek leszünk az űr felől

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
radar
Tudomány
érzékelés

Hozzászólások a(z) "Falon át látja az új radar az embereket" című cikkhez