A hekkerek is kihasználják az olimpiai őrületet

Szőlősi Tibor - 2012. augusztus 5. | 16:30 vírus

Kártevő terjed a doppingbotrányról szóló hamis e-mailben

Szponzorált hirdetések

Úgy tűnik, hogy az informatikai bűnözőket sem hagyja hidegen az olimpiai játékok körüli láz. Egy új lánclevél egy aranyérmes amerikai tornásznő doppingbotrányáról ír, és videót ígér, helyette azonban trójai programot terjeszt.


Gabrielle Douglas (USA) a női tornászok összetett versenyében nyert aranyérmet. Róla állítja az ominózus e-mail, hogy szervezetében tiltott szert találtak, ezért örökre eltiltották a sporttól. A levél állítása természetesen hamis, azonban a doppingolás óriási hírértékkel bír, ezért sok embert meg lehet fogni a témával.

Gabrielle Douglas

Gabrielle Douglas


Az üzenetben egy link található, amely a leírás szerint egy kapcsolódó YouTube-videóhoz vezet, viszont ehelyett egy YouTube-nak kinéző, hamis oldalra irányít. Az oldal elvileg a Flash lejátszó letöltésére kér, azonban a telepítés elfogadásakor a Troj/Agent-XIK és Troj/JSRedir-IA nevű trójai programok kerülnek a gépre.

Az internetre először feltévedő emberek számára ősi figyelmeztetés, hogy ismeretlen forrásból érkező levél csatolmányát soha ne nyissák meg, ám sokan a mai napig nem fogadják meg ezt a tanácsot.

Szponzorált hirdetések

Kormányzati szervekre támad a fifikás vírus

A Miniduke nevű kártevő kormányzatokra specializálódott, ha bejutnak vele egy számítógépre, semmilyen adat nincs biztonságban. Ráadásul a jelek szerint magyar kormányszervek is a...

Kormányzati szervekre támad a fifikás vírus
Kormányzati szervekre támad a fifikás vírus

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A hekkerek is kihasználják az olimpiai őrületet" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál