Már készül az első programozható póló

Horváth Balázs - 2012. augusztus 3. | 09:30 közösség kütyü Tudomány

A TshirtOS azt mutatja meg, hogy mit lehet kihozni ruhadarabjainkból a jövőben.

Szponzorált hirdetések

A pólókba, felsőkbe bevarrt, világító panelek biztos sokaknak ismerős: gyakran lehet találkozni velük bulikban, szórakozóhelyeken. Ezek mindössze annyit tudnak, hogy a beépített LED-ek a zene ritmusára mozognak, villognak, emelve ezzel az est fényét. A Work Club, a Cutecircuit és a Ballantines közös ötlete azonban azt vizsgálja meg, hogyan lehetne ebből jóval többet kihozni.


A viselhető, hordható számítógépek témaköre évek óta részét képezi a fejlesztéseknek, de csak a Google Glass volt az a projekt, ami valós közelségbe hozta ezeket a termékeket. A TshirtOS elnevezésű, egyelőre csak prototípus formában létező elgondolás szerint miért is ne viselhetnénk a t-shirtöt egyfajta multimédiás üzenőfalként, miért ne készíthetnénk vele fotókat, és oszthatnánk meg gondolatainkat a nagyvilággal ezen a módon.


A bemutató videóban a készítők azt részletezik, hogy mindezt egy chip beültetésével, bevarrásával képzelik el és ez képezi a kommunikációs rendszer kisebbik agyát (small brain), a vezérlést pedig az egészhez kapcsolódó okostelefon látná el. A speciális áramkörök, vezérlők fejlesztésével foglalkozó Cutecircuit szerint innentől csak a fantázia szabhat határt annak, hogy mi jelenjen meg a pólón: a üzenetek, bejegyzések, tweetek, és egyetlen mozdulattal fotózhatnánk a ruhába beépített kamera segítségével, majd oszthatnánk az meg a közösségi csatornákon.A felvételből kiderül, hogy a hozzávalók, a technológia már rendelkezésre áll, a kérdés mindössze annyi, hogy érdekelné-e az embereket az, hogy érzéseiket, gondolataikat ilyen formán fejezzék ki. A készítők így arra kérik az embereket, hogy mondják el véleményüket, mivel csak akkor fognak neki a termékké alakításban, ha van elég érdeklődés. Nektek tetszik az ötlet? Hordanátok a TshirtOS-t?

Szponzorált hirdetések

Borral hajtott PC és okos termosztát: csak takarékosan!

Egyre több energianyelő eszközzel bástyázzuk körül magunkat, és ugyan bosszankodunk a durva közüzemi számlákon, mégis természetesnek vesszük a dolgot. Pedig akad jó pár ötlet a...

Borral hajtott PC és okos termosztát: csak takarékosan!
Borral hajtott PC és okos termosztát: csak takarékosan!

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
közösség
kütyü
Tudomány
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Már készül az első programozható póló" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál