Facebook: 8,7% a nem valódi profilok aránya

Szőlősi Tibor - 2012. augusztus 2. | 14:30 közösség

A közösségi oldal becslése szerint átlagosan 12 fiókból legalább egy hamis.

Szponzorált hirdetések

A Facebook a múlt heti, második negyedéves jelentésében közzétette a legfrissebb statisztikát felhasználóinak számáról. Eszerint a közösségi oldal 901 millió, legalább havi rendszerességgel aktív felhasználói fiókkal bír. A regisztrált emberek közt szétnézve azonban óhatatlanul felmerül a kérdés: vajon mennyi ebből a valódi, elő személy?


Az oldal menedzsmentje pontos mérési lehetőség híján megbecsülte ezt a számot: válaszuk szerint a fiókok nagyjából 8,7%-a nem valódi embert reprezentál, és ezt a számot részletezték is.

Ezek szerint körülbelül 4,8% a duplikált profilok, azaz a fiókkal már rendelkező emberek második regisztrációjának aránya. 2,4%-ra saccolják azokat az accountokat, melyek szabálytalanul magánszemélyként lettek regisztrálva, ide értve a cégek, csoportok, illetve a háziállatok egyéni profiljait. A maradék 1,5% pedig az úgynevezett nemkívánatos fiókoké. Ide sorolják azokat a profilokat, melyeket közösségromboló célzattal, vagy spammelés lebonyolítására hoztak létre.


Ezek a számok azért döbbenetesek, mert idén márciusban a Facebook még csak 5-6% közé taksálta a nem valódi profilok arányát. A nagy kérdés az, hogy vajon az elmúlt hónapokban tényleg ennyi új hamis felhasználót hoztak létre, vagy csak a becslés módszertanát pontosították?

Szponzorált hirdetések

Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook

Máshogy csináljuk, még jobban csináljuk, majd mi megdöntjük a Facebook egyeduralmát! Ilyen szép, nagy tervekkel indult a Google Plus, amely a jelek szerint lassacskán elfogadja a tényeket,...

Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook
Visszakozik a Google, egyedül marad a Facebook

- cikk vége -

Hozzászólások a(z) "Facebook: 8,7% a nem valódi profilok aránya" című cikkhez