Megfertőzték a magyar Google-találatokat

Technet.hu - 2012. július 30. | 17:30 Google

Aki a kurvák, vagy gengszterek szavak valamelyikét gépeli a Google-be, meglepő eredményeket kap.

Szponzorált hirdetések

A Fidesz, a Magyar Katolikus Egyház, a TV2, az RTL, a rendőrség és a Centrum Parkoló Kft. ellen is hadat üzent egy ismeretlen, aki sikeresen térítette el a Google találatait. Amennyiben a „kurvák" vagy a „gengszterek" szavakat gépeljük a keresőbe, rendre a fenti szervezetek weboldalai jelennek meg a találatok között.


Az elkövető „csempesz bela" néven regisztrált különböző internetes fórumokba, és azokban többek között olyan linkeket helyezett el, melyek a kurvák, vagy a gengszterek szavakat tartalmazzák, és a fenti szervezetek honlapjaira mutatnak. A módszer működésének megértéséhez azt kell tudni, hogy a Google alapvetően két paramétercsoport alapján rendezi sorba a találatok listáját, amikor valamilyen szóra vagy kifejezésre keresünk.

Az első csoportba az úgynevezett oldalon belüli paraméterek tartoznak, például az, hogy egy weboldal hányszor és hogyan tartalmazza az adott keresőszót vagy kereső kifejezést. A második csoportban az úgynevezett oldalon kívüli paraméterek kapnak helyet, így például az is, hogy az internetről milyen linkek mutatnak az adott weboldalra, és ezeknek a linkeknek mi a szövegük. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy adott weboldalra sok link mutat egy bizonyos szöveggel, akkor a Google a link szövege és a weboldal között kapcsolatot tételez fel, és elkezdi a weboldalt megjeleníteni az adott kereső kifejezésre.


A magyar Google-bombát a G Data vírusirtó magyarországi képviseletének munkatársai hozták nyilvánosságra blogukban. A módszer nem ismeretlen, 1999-ben a „more evil than Satan himself" (magyarul: gonoszabb, mint a Sátán maga) kifejezésre a Microsoft honlapja jelent meg a keresőben. A „fegyver" első igazán nevezetes alkalmazására azonban 2003-ban került sor, amikor a „miserable failure" (magyarul: nyomorult kudarc) keresésre az Egyesült Államok akkori elnökének, George W. Bushnak életrajza jelent meg a Fehér Ház weboldalán.

Szponzorált hirdetések

Akár égést is okozhat az okosóra

Az LG okosórája szó szerint égető problémával küzd, melyet azonban szerencsére gyorsan orvosolt a gyártó.

Akár égést is okozhat az okosóra
Akár égést is okozhat az okosóra

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Google
Keresőszavak
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Megfertőzték a magyar Google-találatokat" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál