Még több reklám kerülhet a Facebookra

Szőlősi Tibor - 2012. július 28. | 10:30 közösség

A népszerű közösségi oldal azon törekvése, hogy egyre nagyobb szerepet kapjon mobilon is, a reklámok mennyiségének növelését, illetve áthelyezését jelentheti.

Szponzorált hirdetések

A Facebook jelenleg a felhasználók eseményfalára nem tol be reklámokat, hanem a felület jobb oldalán található részre helyezi ki azokat, nem túl diszkréten, de nem is különösebben zavaróan.

Nem dobál felugró ablakokat, vagy a képernyőt elfoglaló, és meghatározott ideig eltakaríthatatlan flash reklámokat, sőt, e-mailben sem löki a spamet. Ugyanakkor a cég bevételeinek 90 százaléka a reklámokból van, ezért fontos, hogy minél többen akarjanak a Facebookon reklámozni, ezért lehet probléma a jelenlegi felület mobilos megjelenése. Ugyanis ki az, aki egy 4 hüvelykes kijelzőn a képernyő jobb oldalán megjelenő aprócska cuccokra kattintgatni? Éppen ezért jöhet a Sponsored Stories, ami a támogatott eseményekre utal, azaz reklám.


Lényeges különbség azonban, hogy ezeket a reklámokat a Facebook rendszere beteszi az eseményfalunkra, mint ahogyan az ismerőseink aktivitását is, ezáltal azt remélik, hogy többen kattintanának rá. Telefonon egy ilyen kattintás egy teljes kijelzőn megjelenő reklámot jelent, ami viszont nem feltétlen hat nyugtatólag az idegekre. Sheryl Sandberg COO azonban elmondta, hogy nagyon óvatosan fognak eljárni ezekkel a reklámokkal, hiszen tudják, hogy szerfelett idegesíthetik a felhasználókat, de akárhogyan is nézzük, szemetesebb lesz a falunk, mint eddig volt.

Szponzorált hirdetések

Felbukkantak az első reklámok az Instagramon

A világszerte óriási népszerűségnek örvendő szolgáltatás reklámmentessége most véget ért.

Felbukkantak az első reklámok az Instagramon
Felbukkantak az első reklámok az Instagramon

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Még több reklám kerülhet a Facebookra" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál