Netszolgáltatóvá válik a Google

Szőlősi Tibor - 2012. július 27. | 15:30 Üzleti Google

Havi 70 dollárba fog kerülni a cég 1 gigabites sebességű hozzáférése.

Szponzorált hirdetések

Nagyon régóta hallottunk már terveket a Google netszolgáltatóvá való avanzsálódásáról, ám tegnap eljött az igazság pillanata: a vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy jövő év közepére elkészülhetnek az első hálózati fejlesztésekkel, így a szerencsések előfizethetnek majd a Fiber névre keresztelt, 1 gigabites (1000 Mbps, avagy 125 MB/s) sávszélességű szolgáltatásukra.Mivel a Google teljesen új infrastruktúrát kíván kiépíteni az ügyfelei számára, így a Fiber lefedettsége várhatóan nagyon lassan fog nőni, az első előfizetők Kansas állam lakosai közül fognak kikerülni. Érdekes módon a keresőcég egyszerű statisztikák böngészése helyett közvetlenül a potenciális fogyasztók tényleges igényeinek felmérésével ütemezi a hálózatfejlesztést: a komoly érdeklődők 10 dollárért cserébe regisztrálhatnak egy weboldalon, a kapott adatokat szeptember 9-én összegezve pedig kialakul majd a menetrend.


A Fiber elérhetővé válása esetén a lefedett lakosok kettő havidíjas konstrukció közül választhatnak majd: a szimpla netkapcsolat havi 70 dollárba fog kerülni, míg a tévészolgáltatást is tartalmazó csomag ára 120 dollár lesz. Utóbbi esetében a Google szerint az ügyfelek csatornák százait érhetik majd el, plusz járni fog hozzá egy 2 terabájtos merevlemezzel ellátott beltéri egység is.

Végül megemlítendő, hogy 300 dollár egyszeri költségért cserébe az ügyfelek egy 5/1 Mbps maximális le- és feltöltési sebességű elérést is beköttethetnek az otthonaikba, ezen konstrukció esetében nem lesz havidíj, a szolgáltatás működését 7 évig garantálja a Google.

Szponzorált hirdetések

Tényleg ad ingyen internetet a Facebook

Könnyű rávágni, hogy csak kamu, amikor azt halljuk: ingyen internetet ad a Facebook. Pedig ad.

Tényleg ad ingyen internetet a Facebook
Tényleg ad ingyen internetet a Facebook

- cikk vége -

Forrás:
Google
Cimkék:
internet
Üzleti
Google
Fiber
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Netszolgáltatóvá válik a Google" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál