Kimondottan kalózbarát lenne az Android?

Szőlősi Tibor - 2012. július 27. | 16:30 Android Üzleti

Legfeljebb akkor, ha a fejlesztők egyáltalán nem veszik a fáradságot a másolásvédelem beépítésére.

Szponzorált hirdetések

Az utóbbi napokban nagy port kavart egy elsősorban Apple iOS-es terepen mozgó programozó blogbejegyzése, hiszen Matt Gemmell állítása szerint az Android operációs rendszer szinte kiált a szoftverkalózok után. Ezen állítását a technikailag élvonalba tartozó Dead Trigger játékkal próbálta alátámasztani, amely eredetileg 99 centért került fel a Play Store-ba, ám nemrég az óriási mértékű warezolás miatt a fejlesztők ingyenesen letölthetővé tették.A Dead Trigger ettől függetlenül mikrotranzakciós (in-app vásárlásos) üzleti modellt alkalmaz: a fejlesztők szerint a játék tulajdonképpen mindig is ingyenesen játszhatónak lett tervezve, csak a gyakorlatban mégis kértek érte 99 centet, mivel korábban nem próbálkoztak még ezzel a típusú pénzkeresési módszerrel, így szerettek volna valamennyi biztosnak mondható bevételhez jutni.


Tény és való, hogy az androidos készülékeket sok esetben még rootolni sem kell az illegálisan beszerzett programok telepítéséhez, ám a fejlesztők megvédése érdekében a Google igenis nyújt opcionális DRM szolgáltatást, amelyet a szoftverbe integrálva ellenőrizhető, hogy a felhasználó valóban megvásárolta-e az adott alkalmazást.

Természetesen a megoldás nem tökéletes, ám minden bizonnyal jelentősen kifizetődőbb inkább az implementálására, mintsem a Google súlytalan szapulására fordítani az időt.

Szponzorált hirdetések

M-Tech aTAB-7 teszt: táblázz olcsón!

Nem hiszed, hogy lehet 30 ezer forintért egy korrekt összeszerelésű tabletet venni, ami csak pár funkciót nélkülöz? Pedig lehet!

M-Tech aTAB-7 teszt: táblázz olcsón!
M-Tech aTAB-7 teszt: táblázz olcsón!

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Kimondottan kalózbarát lenne az Android?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál