Kimondottan kalózbarát lenne az Android?

Szőlősi Tibor - 2012. július 27. | 16:30 Android Üzleti

Legfeljebb akkor, ha a fejlesztők egyáltalán nem veszik a fáradságot a másolásvédelem beépítésére.

Szponzorált hirdetések

Az utóbbi napokban nagy port kavart egy elsősorban Apple iOS-es terepen mozgó programozó blogbejegyzése, hiszen Matt Gemmell állítása szerint az Android operációs rendszer szinte kiált a szoftverkalózok után. Ezen állítását a technikailag élvonalba tartozó Dead Trigger játékkal próbálta alátámasztani, amely eredetileg 99 centért került fel a Play Store-ba, ám nemrég az óriási mértékű warezolás miatt a fejlesztők ingyenesen letölthetővé tették.A Dead Trigger ettől függetlenül mikrotranzakciós (in-app vásárlásos) üzleti modellt alkalmaz: a fejlesztők szerint a játék tulajdonképpen mindig is ingyenesen játszhatónak lett tervezve, csak a gyakorlatban mégis kértek érte 99 centet, mivel korábban nem próbálkoztak még ezzel a típusú pénzkeresési módszerrel, így szerettek volna valamennyi biztosnak mondható bevételhez jutni.


Tény és való, hogy az androidos készülékeket sok esetben még rootolni sem kell az illegálisan beszerzett programok telepítéséhez, ám a fejlesztők megvédése érdekében a Google igenis nyújt opcionális DRM szolgáltatást, amelyet a szoftverbe integrálva ellenőrizhető, hogy a felhasználó valóban megvásárolta-e az adott alkalmazást.

Természetesen a megoldás nem tökéletes, ám minden bizonnyal jelentősen kifizetődőbb inkább az implementálására, mintsem a Google súlytalan szapulására fordítani az időt.

Szponzorált hirdetések

Júniusban jön az Android 5.0?

Az Android 4.0 frissítések éppen csak elkezdődtek, friss pletykák szerint már az idei második negyedévben bemutatják az 5.0 verziót.

Júniusban jön az Android 5.0?
Júniusban jön az Android 5.0?

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Kimondottan kalózbarát lenne az Android?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál