Apple: 8,8 milliárd dollár haszon egyetlen negyedév alatt

Szőlősi Tibor - 2012. július 25. | 15:30 Apple Üzleti

Ugyan az iPhone iránt csökkent érdeklődés, viszont még soha nem kelt el ennyi iPad.

Szponzorált hirdetések

Tegnap délután az Apple nyilvánosságra hozta a második negyedévét taglaló pénzügyi jelentését, amely alapján Tim Cook cégének továbbra is van mit a tejbe aprítania. A gyártó három hónap leforgása alatt 35 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, amelynek hála 8,8 milliárd dollár tiszta haszon csurgott be a vállalat kasszájába, így megint van miből osztalékot (papíronként 2,65 dollárt) fizetni a részvényeseknek. Az egy évvel ezelőtti azonos időszakban a fenti értékek 2,6 és 7,3 milliárd dollár voltak.


(Fotó: Rob DiCaterino / Wikipedia)


Az eladások szempontjából már kettős a kép: a mindig fontos iPhone eladásai vélhetően az iPhone 5 közelgő bejelentése miatt 26 millióra estek (előző negyedév: 35,1 / egy éve: 20,34), ám a 17 milliós rekordmenyiségben fogyó iPad tett róla, hogy ne érhesse szó a ház elejét (előző negyedév: 11,8 / egy éve: 9,25).

A kérdéses időszakban az almás cég 6,8 millió iPod zenelejátszót, továbbá 4 millió Mac számítógépet értékesített: éves viszonylatban az előbbi 10 százalékos csökkenést, míg utóbbi 2 százalékos növekedést jelent.

Szponzorált hirdetések

Apple: kösz, jól vagyok (köhh, köhh)

A nem létező kínai mondás szerint, ha nincs új termék, nem ömlik a bevétel. Az Apple évközi pénzügyei legalábbis erről árulkodnak.

Apple: kösz, jól vagyok (köhh, köhh)
Apple: kösz, jól vagyok (köhh, köhh)

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Apple: 8,8 milliárd dollár haszon egyetlen negyedév alatt" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál